Лекарката от Враца, дала положителна проба за алкохол: Детето беше мъртво, нямам никаква вина

0

3-годишното дете, което беше напълно смазано при тежката катастрофа и буквално хвърлено от близките му в линейката, беше без жизнени показатели. Направихме реанимация, но беше мъртво. Това каза в интервю за бТВ лекарката от Враца, която даде положителна проба за алкохол.

То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от доста преди това, обясни д-р Диана Димова. 

Тя подчерта, че е направила теста за алкохол, защото не е имало причина той да отчете положителен резултат. 

“Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Предната вечер бях с хипертонична криза и ми бяха сложили инжекции за сваляне на кръвното налягане. Пия постоянно лекарства, които са съвместими с повишаване на (б.а. промилите в) кръвната проба”, заяви лекарката. 

Дрегерът отчита и стари проби, уточни тя. 

Тя подчерта, че е дала проба с дрегер заради близките, но сега съжалява, защото положението е ескалирало. 

„Съгласих се да дам проба, защото бях сигурна, че няма причини за нещо. Бях сигурна, че нямам никакъв проблем по повод естеството и отговорността на работата ми. Факт е, че се движа с автомобил“, заяви д-р Димова. 

Близки на детето твърдят, че линейката се е забавила, а лекарката е била пияна. 

От полицията потвърдиха, че пробата ѝ с дрегер за алкохол е положителна. Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца, след като 3-годишно дете почина в катастрофа. 

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

„Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19:00 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа. Ние тръгнахме веднага с момичето, което работи с мен. В 19:04 часа линейката излетя, пристигнахме в 19:09 часа. Видяхме какво е положението. Момчетата от полицията помогнаха колата да бъде повдигната. Детето беше напълно смазано. Близки го издърпаха и буквално го хвърлиха в линейката, а ние потеглихме“, каза лекарката. 

„Детето беше без жизнени показатели, направихме реанимация в линейката, но детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от доста преди това“, обясни д-р Димова. 

Три дървета са направо помлени от катастрофата. Цяло чудо е, че останалите, които са били в колата са добре, добави тя.

На въпроса защо не се е съгласила да даде кръвна проба, лекарката отговори с „просто не исках“ и добави, че причината е в това, че не може някой да я притиска. 

„Пробата може да се повлияе от много лекарства, включително и от морфин, трамадол. Те се използват при инфаркт, бъбречна криза. Моите лекарства могат да повлияят на теста. Не съм сигурна, че тази проба на дрегера е моя“, сподели д-р Димова. 

Под никаква форма, няма как да имам вина, при положение, че целият екип беше извънработно време на мястото, а положението беше неспасяемо, каза още тя. 

Пред Нова телевизия пък лекарката изрази съмнение, че тестът може да е бил подменен. Тя сподели, че не пие и не знае защо се сипят обвинения срещу нея.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.