ШОК! Лишен от права адвокат от Петрич потроши инвалид, приютил го в дома си

0

Жестокост в Петрич! Адвокат, който е лишен от права, е пребил свой познат – 66-годишен мъж, в Петрич, съобщиха в понеделник от прокуратурата.

Адвокатът е задържан за 72 часа. В неделя полицаи са задържали 60-годишният юрист. Преди време той живеел в София, но се върнал в Петрич, където се оказало, че няма къде да живее.

66-годишният му приятел го приютил, за да не остане на улицата. Адвокатът обаче започнал и да му иска пари и двамата се скарали. Юристът започнал да удря в тялото и в ръката 66-годишния мъж, който е инвалид. Освен това скачал върху тялото му, докато инвалидът изпадне в безпомощно състояние.

Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ-Петрич с вътрешен кръвоизлив, счупване на 11 ребра и счупена китка на лявата ръка.

„През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лв. и карта, в която бяха останали около 100 лв. – взе ги и тях. И започна: „Трябват ми спешно 50 лв“, обясни пред Нова ТВ пострадалият. 

Според съседите и пострадалият, и адвокатът са злоупотребявали с алкохол. 

„Започна постоянно да ме бие – два, три, четири дни. Попитах го още ли, защото вече не мога да дишам. „А не можеш?”, отвърна той. Ще ми намериш пари. Е, от кой, попитах го, да ти намеря“, допълва потърпевшият.

Три поредни дни Стойков бил пребиван вкъщи от госта си. В неделя адвокатът отново питал за пари и като не получил, освирепял. „Дръпна ме от леглото – на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги чупи. Трошеше ми главата“, разказа той.

Стенанията на мъжа дочува негов съсед. „Ако не беше синът ми, щеше да го остави на място. Счупил му е 11 ребра. Синът ми го е усетил и се е качил горе“, посочи съсед на пребития мъж.

След като съседът успял да спре побоя, адвокатът отказал да напусне апартамента на жертвата си. Тогава пристигнали полицаите и го задържали.

Извършителят е познат в Петрич с буйния си нрав. Според местни той е посягал на роднините си и с никого от тях не бил в добри отношения.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.