Луд за връзване: Тикат братовчед на Слави Бинев в психиатрия

0

Поредно предложение да бъде принудително настанен в психиатрия Слави Бинев внесе в прокуратурата в Районен съд – Димитровград. 66-годишният димитровградчанин е адаш и братовчед на бившия евродепутат от „Атака“ Слави Бинев

На 8 декември миналата година в центъра на квартал „Черноконево“ пред свидетели Бинев извадил автоматичен нож от джоба си и се насочил към кметския наместник, като му се заканил с убийство.

На 13 юни м. г. с решение на районните магистрати също бе постановено задължително настаняване и лечение на димитровградчанина в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ в Раднево за срок от четири месеца, поради извършени други подобни предходни прояви, когато заплашваше свои съседи, а от къщата му полицаи по-рано иззеха и автомат „Калашников“ със 400 патрон.

На 19 юли 2022-а състав на Окръжен съд – Хасково е отмени задължителното настаняване, като  постанови лечението на мъжа да е в амбулаторна форма.

Междувременно образуваното срещу Бинев досъдебно производство за закана за убийство било прекратено на 3 март т.м., защото било установено, че той не е могъл да разбира значението на извършеното и да ръководи постъпките си поради психично заболяване.

Делото за прилагане на принудителните медицински мерки е насрочено за разглеждане от димитровградския съд на 27 февруари.

Преди 13 години Слави Бинев беше задържан. Това стана, след като в „Черноконево“ се бяха вдигнали на протест срещу тормоз от него. Поводът беше, че отвлякъл 41-годишен мъж, на когото отрязал кутретата на краката му.

По случая на Бинев бе привикан и в Районния съд в Димитровград.

На влизане в палатата той измъкна секира от чантата си и я предаде на охраната. Тогава Темида също го прати в боляровската психиатрия за 3-месечно амбулаторно лечение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.