Майката на убития в Цалапица Митко: След като близнаците признаха, защо бяха пуснати?

0

Имаме въпроси, на които нямаме отговори до ден днешен. След като бяха разпитани и един от близнаците – Борислав, направи самопризнания, завел ги е до мястото, където е бил заровен синът ми, защо те бяха пуснати вкъщи да се приберат? То даже не е и домашен арест. Те просто са се прибрали вкъщи евентуално да укриват и останалите следи.

Това каза майката на жестоко убития в Цалапица Димитър Малинов Атанаска Бакалова пред Съдебната палата в Пловдив. Днес тя и жителите на селото отново се събраха на протест, за да поискат справедливост и тежки наказания за всички замесени в убийството на младежа. Според хората 19-годишните Борислав и Валентин Динкови са съучастници в побоя и не са съгласни с версията на прокуратурата, че само избягалият в Германия Рангел Бизюрев е убил Митко.

“Смърт за смърт! Смърт за убийците”, извика на протеста чичото на младежа Пейчо Малинов. Той се притеснява, че ако Бизюрев не бъде открит в Германия, близнаците ще се измъкнат безнаказано.

Протестиращите се отправиха към прокуратурата с настояването някой обвинител да слезе и да отговори на въпросите им. Петима охранители и полицаи са застанали на входа и не позволяват никой от присъстващите да влезе вътре. Хората направиха и неуспешен опит да ограничат достъпа до сградата. Близките на Митко обвиняват разследващите, че след задържането на близнаците не са получили никаква информация.

“Могат да получават заплати, а не могат да слязат и да ни кажат какво се случва”, заяви възмутена жената на бащата на Димитър Валерия Петрова. А майката на убития младеж обвини прокуратурата, че защитава извършителите, а нейното дете нямало кой да го защити. Малко след това тя беше поканена да влезе. Протестиращите ръкопляскаха и напрежението пред сградата се успокои.

 Протестите в Цалапица продължават почти всяка вечер от откриването на заровеното тяло на Димитър. Заради случая беше сменен шефът на пловдивската полиция Васил Костадинов, а началникът на районното управление в Стамболийски беше отстранен. Довечера директорите на МВР в областта ще се срещнат с хората от Цалапица, за да обсъдят проблемите в региона.

Участниците в протеста ще продължат с натиска си за справедливи присъди на виновниците.
Участниците в протеста ще продължат с натиска си за справедливи присъди на виновниците.
Хората няма да се отказват да търсят истината.
Хората няма да се отказват да търсят истината.
Хората искат справедливост за Димитър Малинов.
Хората искат справедливост за Димитър Малинов.
Майката на убития Митко (на преден план).
Майката на убития Митко (на преден план). Снимка: Никола Михайлов
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.