Маратон блокира София (МАРШРУТЪТ)

0

Софийският маратон, който се провежда днес, ще затвори редица уличи в столицата. Това е 40-ото издание на маратона. Очаква се в него да се включат повече от 4000 души и още около 1500 в масова дистанция на 5 километра.

„Дистанциите са 10, 21 и 42 км, както и масовият старт от 5 км. Стартът на състезанието е пред НХГ на площад „Княз Александър“ в 9:30 часа за маратонците, а останалите участници ще тръгват през 15 минути.. Една обиколка е 21 198 метра. Маратонците ще направят две обиколки. Първите 10 при жените и мъжете в маратона, първите 6 в полумаратона и първите трима на 10 км ще получат парични награди. Наградният фонд е над 65 000 лева“, разказва спортният директор на състезанието Даниел Дуков пред БНР.

В маратона ще се включат с отделен старт трансплантирани хора, лекари и поддръжници на каузата за донорство и трансплантация, които ще пробягат разстоянието символично. Инициативата е по повод на Европейския ден на донорството и трансплантацията .

Заради маратона ще действа временна организация на движението за автомобили и градския транспорт в центъра на София и в кварталите „Хаджи Димитър “ и „Левски Г“.

Стартът бе даден в 9.30 часа от пл. „Батенберг“.

Участниците ще  преминат по маршрут: бул. „Цар Освободител“, на дясно по бул. „Княгиня Мария Луиза“, пл. „Лъвов мост“, ул. „Козлодуй“, обратно по бул. „Княгиня Мария Луиза“, бул. „Витоша“, ул. „Алабин“, ул. „Ген. Гурко“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, моста „Чавдар“, бул. „Вл. Вазов“, ул. „Тодорини кукли“, ул. „Левски Вековен“, бул. „Вл. Вазов“, бул. „Ботевградско шосе“, ул.“46″ (кв. Враждебна) и отново по бул. „Ботевградско шосе“, моста „Чавдар“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Васил Левски“, ул. „Оборище“, ул. „Г.С. Раковски“, бул. „Цар Освободител“.

Финалът ще е около 16 часа на пл. „Батенберг“.

Пътните участъци ще бъдат затворени за движение през целия етап на състезанието, съобщава СДВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.