Мъртво пиян украински тираджия заловен във Велико Търново

0

Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на Пътна полиция-Велико Търново. На 1 януари около 10,30 ч. в с. Самоводене е извършена проверка на товарен автомобил, управляван от 46-годишен украински гражданин. При теста на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел смертелните 3,05 промила.

Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Два часа по-късно в областния град за проверка е спрян лек автомобил, управляван от 42-годишен от същия град, а апаратът е отчел 1,32 промила алкохол. Той също е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу двамата са започнати бързи производства.

Друг пиян водач е катастрофирал в Полски Тръмбеш. Пострадали няма. На 1 януари около 04,00 ч. при обход в града полицейски патрул е забелязал катастрофирал автомобил.

В хода на извършената проверка е установено, че водачът – 27-годишен от Горна Оряховица е седнал зад волана, след употреба на алкохол. При теста с техническо средство, апаратът е отчел 1,27 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Пробата му за употреба на наркотични вещества е отрицателна. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувана преписка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.