Менко убеден: Бойко ще се размине с обвинение за „Барселонагейт“

0

Ако прокуратурата тръгне да разпитва всеки, който е искал оставка на Иван Гешев, ще отнеме доста време. Борисов е фигурата, без която нищо не може да се случи, той е направил най-много за българите и България и привикването на лидера на ГЕРБ е един пиар. Този коментар направи пред Би Ти Ви адвокат Менко Менков.

Въпросите, които са задавани сега на разпитите на Бойко Борисов, са същите, които са му задавани и преди години. Г-н Борисов няма никакво касателство към пране на пари и каквото и да било. Въпросите, които задаваха към Борисов от ВКП, са във връзка със сигнал на Гешев, че някой му е оказвал натиск да подаде оставка. И доказателството е някакъв текст с Мечо Пух, донесен му на флашка.

Разбрахме, че самият Гешев не е споменал Борисов и се пита защо Бойко Борисов е призован, а не и други политически лидери, които искаха оставката на Гешев, каза още адвокат Менков. Той зададе въпрос в ефир защо главният прокурор е споменал само Борисов, а не е споменал нито един друг, който му искаше оставката.

По отношение на така наречения Барселонагейт адвокатът изтъкна, че испанските власти са се произнесли и има постановление на испанската прокуратура за прекратяване на разследването. „През 2022 г. има официално произнасяне на испанската прокуратура, че няма извършено престъпление от никого, а Бойко Борисов не е бил разследвано лице по този случай“, коментира Менко Менков.

Нулева е възможността Борисов да поучи обвинение, защото няма никакво касателство с този казус, противното ще е изнасилване на закона, смята Менков и обяви: Приканвам прокуратурата да се самосезира за твърденията на Кирил Петков за подслушване, защото, ако твърдението му е вярно, това означава, че службите се намесват в политическия живот на България. Този коментар той направи по повод очакването по-късно днес депутатът Радостин Василев да направи подобни разкрития от записи, за което предупреди късно в четвъртък бившият премиер Кирил Петков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.