Мика Зайкова за Асен Василев: Мислех, че ще го изхвърлят от кабинета, те ще го правят вицепремиер  

0

Финансовият експерт и бивш депутат от „Има такъв народ“ Мика Зайкова разсипа от критики Асен Василев. В коментар за агенция ПИК тя изрази учудване защо Борисов лансира толкова много финансовия министър и дори се говори, че той може да стане вицепремиер след ротацията на Денков с Габриел.

„Асен Василев въобще не става за финансов министър. Ако прибавим и това, за което се говори, че е осъден от един американски гражданин, ситуацията му става още по-сложна“, заяви Мика Зайкова по повод скандала, който гърми около продажбата на къщата на столичната улица „Чаталджа“.

Припомняме, че малко преди американският гражданин Себастиян Бретшнайдер да осъди бившата фирма на Асен Василев „СТВ Консълтинг“ ЕООД за над 5 млн. лв., имотът на ул. „Чаталджа“, където се помещаваше щаб-квартирата на „Продължаваме промяната“, е продаден. Голямата част от имота беше собственост именно на въпросната фирма и след продажбата Бретшнайдер не може да предяви претенции към този актив.

Пред ПИК Мика Зайкова говори и за слабия бюджет, който Асен Василев направи. Не мога да си обясня, след като този човек направи един бюджет, който не става за нищо, след като се видя и резултатите от 2023 г., че не са това, което са, не мога да си обясня защо Борисов се застъпва за него. Мислех, че ще го изхвърлят от правителството, а те ще го правят вицепремиер“, недоумява бившият депутат от ИТН.

„Не съм сигурна, че г-н Борисов го иска. Той не е финансист и икономист, но покрай себе си има много добри специалисти и би трябвало да оцени качествата му като финансист. А като прибавим и това, което казва Делян Добрев, че е измамник, той няма място в никакви властови структури“, завърши коментара си Мика Зайкова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.