Миската от „Барселонагейт“ строи палат  

0

Моделката Борислава Йовчева, спрягана за главно действащо лице в „Барселонагейт“, е започнала строеж на нов имот в родното си село Кулата. Това става ясно от документация, публикувана на официалния интернет сайт на Община Петрич. Бившата „Мис Бикини“ е подала заявление към общинската администрация за промяна на статута на земя, намираща се в пограничното село Кулата, което е в непосредствена близост до границата ни с Гърция.

Земята е собственост на Борислава и нейния брат Станко Йовчев – бивш футболист от ЦСКА. Заявлението е било входирано на 24.06.2021 г. от техния баща Георги Йовчев, когото те са оторизирали да движи имотните им дела с пълномощно, издадено от нотариус през август 2020 г. Процедурата по смяната на статута на земята е била задействана бързо и през октомври 2021 г. той е бил сменен официално. От документацията става ясно, че Борислава и брат ѝ са получили разрешение за жилищно строителство. Общата площ на имота е 1035 квадратни метра, което е малко повече от декар. Намеренията на миската и бившия футболист били да построят върху апетитния парцел повече от една жилищна сграда, разбира се още от заповедта на Община Петрич. Любопитна подробност е, че в нея Борислава фигурира с фамилията на вече бившия си съпруг – крупният бизнесмен Йордан Христов, за когото се омъжи след избухването на скандала „Барселонагейт“ през 2020 г. Брака си те сключиха на 16 февруари в ритуална зала „Сердика“ в София, а тогава Христов бе на 68 години. Семейният им живот обаче мистериозно приключи скоропостижно, а в единственото си тв интервю Христов определи брака им като „грешка“. Сега манекенката отново е върнала моминската си фамилия, макар на актуалните си снимки да носи годежен пръстен, без да е ясно от кого ѝ е бил подарен.

Известно е, че въпросното село Кулата всъщност е родното място на бащата на Йовчева. Самата тя е израснала в близкия Сандански, откъдето през 2006 г. тръгва и моделската ѝ кариера, след като се окичва с титлата „Мис Бикини“, тъкмо навършила 17 години.

Името на Йовчева нашумя в медийното пространство през февруари 2020 г., когато испанското издание „Ел Периодико“ писа, че тамошните власти разследват дали Бойко Борисов има отношение към международна схема за пране на пари, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми – Numin Invest SL и Ema BGS SL. Двете дружества са свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. По това време тя, родителите ѝ и дъщеря ѝ Ема обитаваха луксозно имение в каталунския град. Въпреки че за негов собственик се афишира бизнесменът Александър Чаушев, къщата е била апортирана във фирма на манекенката и нейния баща Георги Йовчев. Веднага след избухването на скандала имотът бе освободен от тях и продаден по спешност на драстично по-ниска цена. По същото време се породиха съмнения и около самоличността на бащата на детето на Бориславова, родено на 18 април 2012 г., когато тя е била само на 22 години. Вече 11-годишната Ема е вписана с презиме Бориславова и фамилия Йовчева, тъй като не е била призната от биологичния си татко. По време на разпита си по делото „Барселонагейт“ на 25 май тази година Бойко Борисов е отказал да даде ДНК проба за бащинство. „Не желая да дам съгласие за това“, е отговорил лидерът на ГЕРБ, попитан дали желае доброволно да си направи изследване, което да установи дали е баща на детето на манекенката Борислава Йовчева. Разпитът е сред стотиците страници документи, внесени от прокуратурата в парламента заедно с искането да бъде свален депутатският имунитет на Борисов. От началото на скандала „Барсенолагейт“ Борисов многократно е отричал да има общо с Йовчева, детето ѝ и къщата в Барселона.

Въпреки че очевидно има намерения да строи палат в родното си село, към момента миската не живее в родината. Според последните данни тя и дъщеря ѝ са се установили трайно в Турция, след като са напуснали тузарското имение в Испания. По оперативни данни информацията се потвърждава и от напоследък честите влизания на Борислава в България през турската граница със съмнително кратки престои у нас от порядъка на 15-ина минути.

Не е ясно къде живеят и родителите на Йовчева, които споделяха с нея лукса в испанското имение. Единствено за брат ѝ Станко е известно, че обитава жилище в столичния квартал „Банишора“ заедно с половинката си и сина им. На същия адрес са регистрирани и повечето от фирмите му, които наброяват общо 10.
През март тази година стана ясно още, че бащата на „Мис Бикини“ е с наложен запор върху имотите и сметките си, тъй като дължи на държавата 267 171 лв. данък за недекларирани 1,7 милиона лева, за чийто произход не е дал обяснение. Припомняме, че преди дъщеря му да се прочуе и семейството да се засели в скъп имот в Барселона, Георги Йовчев е бил водопроводчик по професия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.