Мистериозна смърт: Опитен бегач финишира на маратона в Лондон, но почина на път за вкъщи

0

Трагедия на маратона! 45-годишен мъж е починал на път за дома, след като е завършил маратона в Лондон в неделя. Стив Шенкс, който е имал сериозен опит в бягането на дълги дистанции, е приключил надпреварата с време от под 3 часа, но за съжаление си е отишъл малко след това, пътувайки към Нотингамшир, където е живеел.

Все още не е ясна конкретна причина за смъртта на Шенкс.

„Стив бе на 45 и бе много опитен бегач, който бе завършил редица маратони, а в неделя финишира за 2:53.26 часа. Всички от организацията на маратона в Лондон изказваме искрените си съболезнования на съпругата му Джес, както и на неговите роднини и приятели“, написаха организаторите в социалните мрежи.

Повече от 48 000 души участваха в тазгодишното издание на състезанието, като това е абсолютен рекорд. За справка – миналата година участниците бяха малко повече от 40 000.

От дебютното издание на маратона през 1981 година, общо 14 бегачи са починали. Преди трагичната случка с Шенкс, последният смъртен случай бе миналата година, когато 36-годишен мъж почина, след като припадна малко повече от три километра преди финала.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.