Мистерията се заплита: 3 дни преди изчезването на Елена и децата ѝ, камерите в хотела в Истанбул спират да работят

0

Мистерията около изчезването на Елена, Кристиян и Сияна в Истанбул се заплита. Камерите в хотела, където семейството е било отседнало, не могат да бъдат проверени, защото са спрели да работят три дни преди изпаряването им.

На 48-мия час от изчезването на жената и децата й турските власти съобщили на бащата, че не са прегледали и записите от магазини и ресторанти в района, за да видят накъде е тръгнала, пише 24 часа. 

„Дадоха ми едно листче, на което чрез преводач установихме, че пише: „Станислав Станев е подал сигнал, че семейството му е изчезнало на 27-и август. Напуснали са хотела и ги няма. Ще ги издирваме чрез проследяване на телефони, локации т.н.“. Нищо не търсят. Седят и чакат да се появят. Това е гавра. Няма данни да е преминала нито границата на Беларус, нито тази на България. Може да е някъде в Турция.“, твърди мъжът й. 

Станев казва, че всички медии са го цитирали грешно относно времето, в което тя е изчезнала:

„Написах 19,30 GMT, но никой не обърна внимание на това „GMT“ (Greenwich Mean Time), което означава 22,30 ч. Дори не направиха бърза проверка, с която да установят разликата в часовото време в отделни страни.“

Защо Елена е излязла от хотела?

„Малкият плачеше и не можеше да заспи, тя ми каза, че ще слязат до долу на чист въздух, докато аз заспя и той се успокои – обяснява бащата. – Щяха да постоят пред хотела за малко време и да се качат. Хората избързаха да ме обвинят, че едва ли не сме се скарали, имало е скандал, побой и тя е хукнала да бяга. Няма нищо такова. Искам да кажа, че в този момент тези нападки към мен са напълно излишни. Не пожелавам на никого да е на мое място. Обичам семейството си повече от всичко. Не бих посегнал на никого от тях. Не съм го правил. Нека коментарите спрат. Разбирам, че всеки мисли първосигнално, предвид последните случаи с жени, които са били жертви на домашно насилие. Аз самият ще си кажа: „Ето, тя е избягала от него, защото той я е тормозил“, но повярвайте ми няма нищо такова. Искам да са живи и здрави и отново да бъдем заедно. Само това. Нека властите си свършат работата, а не да бездействат.“

В момента Елена има документи за самоличност в себе си.

„Когато напусна хотела, те бяха в нея, както и паспортите на децата. Носеше ги в една малка червена чантичка.“

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.