Мите Миньорецо твърди, че не е заклал жена си

0

41-годишният Димитър Димитров, който вчера уби съпругата си Анита в Перник, се е възползвал от правото си да не дава обяснения пред разследващите. По-рано пред близките, които са отишли в жилището, където е извършено престъплението, мъжът е заявил, че не го е направил той. Това заяви на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова. 

Сигналът за убийството бе подаден вчера около 4.30 часа. Пристигналите в апартамента на ул. „Юрий Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“ полицаи открили тялото на 43-годишната жена. При извършения оглед по трупа са констатирани множество травматични увреждания, затова се очакват резултатите от съдебномедицинската експертиза, които ще покажат точната причина за смъртта. Част от дрехите на жената са намерени в контейнер за смет край блока.

На Димитър Димитров, познат в Перник като Мите Миньорецо, е повдигнато обвинение по член 115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство – и той е оставен в ареста за 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор. От прокуратурата в Перник допълниха, че ще поискат от съда налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Албена Стоилова потвърди, че в края на декември м.г. Анита Димитрова е подала сигнал за конфликт в семейството и домашно насилие.

„Тогава на жертвата е била предоставена защита от домашно насилие, като на нейния съпруг е била издадена забрана да доближава жилището, което обитава жертвата на по-малко от 50 метра за срок от 10 месеца и му е наложена глоба“, уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Перник. 

Стоилова допълни, че има данни, че през последните 2 години Димитър Димитров е правил няколко опита за самоубийство. При един от тях мъжът се е прострелял с газов пистолет.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Перник старши комисар Павел Млеканов уточни, че оръжието е иззето и е дадено за експертизи дали е преработвано.

„Опитите за самоубийство е въпрос на тълкувание от какво са продиктувани“, добави обаче той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.