„Нацистка свастика“: Пловдивчанин запали знамето на НАТО

0

Пловдивчанин запали знаме на НАТО, след което го изхвърли в кош за боклук. Клипът с гаврата е качен в платформата YouTube и набира популярност. „Син парцал гнусен, нацистка свастика“, казва младият мъж, преди да подпали флага.

Първоначално клипът показва кадри от Главната, като впоследствие пловдивчанинът обяснява, че „за да не прави панаири“, ще го запали другаде. „Нацистите са се ребрандирали, това са същите, които са клали през Втората световна война“, вика мъжът на видеото. Той снима сам, като се вижда, че с флага на НАТО бърше кофи за смет и го рита. „Смърт за НАТО, смърт на американския колонизатор, нека всички горят“, са думите на пловдивчанина, преди да подпали знамето.

Във връзка с качения видеоклип Районна прокуратура в Пловдив се самосезира. Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка за извършено хулиганство  – престъпление по чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс. По нея ще бъдат снети обяснения от свидетели, изискани видеоклипове и други.  Извършването на проверката е разпоредено на служители от пловдивската полиция, като срокът за приключването е едномесечен.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.