Наглост в Podlupa.bg: Червеният Славчо Велков от ДС нападна топ филолог

0

Социалистът и бивш червен депутат Славчо Велков нападна топ филолога проф. Лилия Илиева с грозни обиди във фейсбук, видя репортер на Podlupa.bg. Представящият се като „експерт по национална сигурност“ кадър на Държавна сигурност атакувал един от най-изтъкнатите ни филолози по тема, по която очевадно е доста бос.

Въпреки това Славчо Велков си позволил да напише, че ако проф. Лилия Илиева му била студентка, „двойката щяла да е компромис“.

Ето какво разказа възмутената проф. Илиева, публикуваме целия пост:

Преди малко ме нападна абсолютно непознато ми лице на име Славчо Велков. Човекът се изживявал като специалист по български език и ме обвиняваше, че неправилно съм пишела „херцеговец“ вместо „херцеговинец“.

Българският национален корпус на БАН (да си подновят сертификата за сигурност, че е изтекъл преди три години!) дава само форма „херцеговец“. Има много причини, поради които формата трябва да е такава!

Но ме стресна заключението на „езиковеда“, че ако съм му била студентка, двойката за мене щяла да е компромис! Значи, и този се мотае из университетите!

Макар да го няма в базата данни за академичния състав – за да попаднеш там, се иска да отговаряш на едни МИНИМАЛНИ изисквания.

Какво му дава право на такава наглост, да даваш езикови съвети на професор по езикознание по нагъл начин?

Прочетох кой е. Бил политик, че и депутат по някое време. Не ме интересува, че е бил ДС деятел, там работеха всякакви. Но такива са ни „политиците“ – нагли и недоучени!

Попаднал е в списъка на приятелите ми, защото се бори за популярност и праща покани наляво и надясно, без да гледа на кого. Докато не се изметат тези „политици“, намърдали се и по университетите (моля ви се!), държавата няма да цъфне и върже.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.