Най-сетне: Борис Бонев се отказа от шефския пост в СОС

0

Грети Стефанова ще бъде издигната за председател на СОС. Тя е най-възрастният член на местния парламент. Това заяви пред bTV общинският съветник от ПП-ДБ-СС и лидер на „Спаси София“ Борис Бонев.

Борис Бонев призова партиите в СОС да подкрепят Стефанова, за да отпушат работата на градския парламент.

Столичният общински съвет ще направи пореден опит да избере своя председател днес. Последният опит завършил с неуспех беше на 7 декември.

„Има опасност да изпуснем 50 милиона и пари по кандидатстване от проекти за още 200 млн. лв. Не бих искал да допуснем следизборната депресия на ГЕРБ да доведе до изпускане на средствата за столицата“, разкри Бонев.

От нашите партньори в СОС има хора, които искат да се пренесат сглобката от национално ниво и в София. Ако обаче ПП-ДБ направят такава сглобка с формацията на Бойко Борисов, то от „Спаси София“ да участват в подобно управление и ще бъдат в опозиция, категоричен бе Бонев.

В седмицата, в която говорихме с БСП за разбиране, някой взе решението за демонтажа на Паметника на Съветската армия, допълни той.

Нямаше време за нова коледна украса. Януари още ще направим кръгла маса за следващата Коледа, допълни той.

Според Бонев не е имало достатъчно камиони за извозване на падналите клони, които вече седмици стоят по кварталите в столицата.

„Единственото нещо, което от ПП-ДБ успяха да направят в първия си месец като управляващи на „Московска“, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев“, това написа във фейсбук профила  си общинския съветник от ГЕРБ в СОС Георги Георгиев.

„В първия месечен отчет на г-н Терзиев разбрахме какво не е направил като кмет.

През последния месец видяхме кмет-заложник на предизборните си вътрешнокоалиционни обещания. Няколко часа преди петото поред „първо заседание“ на общинския съвет, г-н Терзиев призова партиите за подкрепа. Вече 10 дни чакаме кметът и екипът му да внесат доклади и документация за европроектите, които трябва да се отчетат до края на годината, за да не се изгубят средства. Нито страница, нито ред, нито един официален документ. Статус във Фейсбук няколко часа преди заседанието. Толкова. А всъщност единствената задача, която този месечен отчет на (не)кметуването имаше, е да се обърне към „своите“ от ПП – ДБ – Спаси София да намерят „в различните мнения и позиции съгласие и баланс“ и „покажете как се прави“ на останалите.

След като създадената тайно „червена коалиция“ в СОС беше разрязана на парчета с флекс, утре очакваме кандидатурата на Борис Бонев да бъде заменена от тази на Грети Стефанова. Подходът е същият – отново кандидат зад когото няма мнозинство. Вероятно след това ще издигнат представител на някоя от малките групи в съвета – пак без ясно мнозинство“, пише още Георгиев. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.