Най-сетне: Тодор Тагарев е аут!

0

Военният министър Тодор Тагарев може да се откаже от поста си след ротацията, защото „постоянните атаки” пречат на московския възпитаник „да си върши работата”.

В отговор на въпрос за очакваната оценка за работата му, той заяви пред бТВ, че отдавна не е ученик и не носи бележник със себе си.

Оставката на Тагарев се иска най-вече от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.  Преди две седмици обаче към Тагaрев имаше критики и от “Демократична България“ заради забавянето на военната помощ за Украйна.

В сряда имаше ново включване от  Борисов и Пеевски с ново настояване за смяната на Тагарев.

Борисов каза, че МО бави военната помощ за Украйна, като веднага бе подкрепен от Пеевски.

„Той не може да прати едни транспортьори няколко месеца. Работа, която е свършихме съгласим Борисов с ГЕРБ за 1 месец всичко беше готово – подписано, направено. И днес го гледам – жалка гледка, да си обвинява зам. – министрите“, каза Пеевски.

Обещаните на Киев около 100 БТР-и се забавиха заради търсенето на финанси за транспорта им и логистични проблеми, което доведе до критики към военното министерство, въпреки че машините са част от резерва на МВР.

Съпредседателят на ПП-ДБ Просто Киро обаче защити Тагарев.

„Бойко Борисов и Делян Пеевски поискаха неговата смяна. Всичките ни евроатлантически партньори много го харесват. Украинците специално са казали по време на посещението, че харесват нашия министър на отбраната. От тази гледна точка не знам тука откъде идва тяхното желание да го сменят“, посочи Петков.

Тагарев обмисля да се откаже заради атаките

„Тези перманентни атаки от всички посоки не ми позволяват да си върша работата, както аз го разбирам. Въпросът не е дали ще получа покана да съм отново министър, а ще има ли условия да изпълнявам политиките си. Тези атаки ме карат вече да мисля да се откажа“, коментира Тагарев пред бТВ.

Той обясни, че всеки човек винаги може да се справи и по-добре с една работа, но каза, че тий специално работи на максимален предел и не вижда какво повече може да направи.

„Трудно ми е да си помисля как мога да вдигна оборотите, на които работя. В момента това е ситуацията“, заяви Тагарев.

Той изрази и разочарование от атаките срещу него от страна на депутати от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

И пак: Няма да изпращаме български войници в Украйна

Министърът потвърди че България няма да изпраща свои военни на фронта в Украйна. Коментарът му бе по повод двусмислените изявление на френския президент Еманюел Макрон, че не е изключено в бъдеще западни войски да бъдат изпратени в Украйна.

Този коментар наложи френският външен министър да прави уточнения, че не става дума за идея за включване на западни войници във война с руската армия в Украйна.

„Повечето страни казаха, че няма как на този етап да изпратят свои войски. Големите съюзници в НАТО категорично изключват този вариант и не виждам в перспектива как може да стане. Целта на изказването на Макрон е да не се дава излишно спокойствие на Кремъл“, допълни Тагарев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.