НЕДОПУСТИМО! Дъщеря на бивша директорка издевателства над момче със специални потребности

0

Ново видео с насилие между деца в Перник се разпространява в социалните мрежи. На видеото се вижда как момиче удря шамари на момче, което плаче и се съгласява с всяка дума на насилничката.

Друго момиче стои отстрани, наблюдава случващото и се смее, а трети човек снима клипа.

По неофициална информация на БНР момчето е със специални образователни потребности, а едно от момичетата е дъщеря на бивша училищна директорка.

Кметът на Перник Станислав Владимиров също излезе с позиция срещу поредния случай  на агресия между деца. Той категорично осъди деянието от кадрите, заснети с телефон, заявявайки: „Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани“.

Владимиров, цитиран от БТА, коментира, че по случая предстои да бъде образувано разследване, а виновните да бъдат наказани.

Кметът каза още, че ще се срещне с момчето и неговите съученици, за да засвидетелства институционалната си подкрепа по случая.

Това не е първи случай на насилие между ученици в града. Особено нашумя случаят с прокурорския син Васил Михайлов, който е под домашен арест заради насилие и агресия срещу свои връстници и други хора.

В края на юли миналата година момиче нападна своя връстничка на детска площадка в пернишкия квартал „Изток“. Отново видео, разпространено в социалните мрежи, показа как то дърпа косата на другото момиче, удря го с шамари и юмруци, докато други деца гледат отстрани и снимат.

В края на 2021 година три момичета нападнаха своя съученичка в двора на пернишко училище. Докато една от осмокласничките скубеше и удряше с шамари момичето, другите две от нападателките пък заснеха агресията. Оказа се, че причината за побоя е спор за момче.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.