Нищо не е приключило! Щабът на Ваня Григорова оспорва вота в съда

0

„Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас.“ Това заяви пред БНР Жельо Бойчев, който е част от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Ваня Григорова за столичен кмет.

Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде приета, без да се прегледа всеки от протоколите, уточни Бойчев. Той не изключва съдебно оспорване на балотажа в София, защото по думите му има „достатъчно индикации“ за подобна жалба.

„Към момента говорим за фотофиниш“, коментира Жельо Бойчев в предаването „Преди всички“. Според него социолозите манипулативно са подвеждали избирателите вчера следобед.

„В щаба имахме информация за много откази и измествания на екзит половете. Ако си бил на терен, знаеш какви са нагласите и настроенията и те не подсказваха, че в София ще има голяма разлика“, допълни той.

Политиката не е спринт, а бягане на дълги разстояния, подчерта Бойчев.

Сред изводите от вота в столицата той изтъкна това, че обединението вляво може да бъде успешен модел и има голям потенциал да мобилизира левия избирател и да му върне самочувствието.

„Ваня върна надеждата на много хора, които досега не бяха и представени. Резултатите са достатъчно категорични“, коментира Жельо Бойчев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.