Ново 20! Вещи лица с различни заключения бил ли е дрогиран Семерджиев по време на адския сблъсък

0

Вещи лица излязоха с разнопосочни заключения по въпроса дали бившият футболист Георги Семерджиев е бил дрогиран по време на катастрофата на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени. Едната експертиза сочи, че има метамфетамини, а друга – че няма наркотици.

Експертите бяха изслушани на днешното заседание на Софийския градски съд.

Заключението от токсикохимичната експертиза, изготвена от три вещи лица от Института по криминалистика, е, че в кръвта на Семерджиев е открит метамфетамин. Няма обаче данни за количеството наркотик. Лабораторията не извършвала такъв анализ, стана известно при разговора с експертите.

Вещите лица, които са работили по нея, обаче, заявиха пред съда, че изследваната от тях кръвна проба не е съхранявана правилно. Пробата е доставена при тях замразена, което не позволява да се определи дали в кръвта има наличие на алкохол.  Освен това останалата кръв, взета като проба от Семерджиев, е значителна под марката и не може да се направи нова експертиза.

Съдебно-химическата експертиза пък показва, че кръвната проба от Семерджиев, която е различна от използваната при токсикохимичния анализ, е отрицателна за синтетични наркотици, кокаин и лекарствени средства. Тя е извършена от две вещи лица, които обясниха, че разликата в резултатите е вследствие чувствителността на използваните методи при двете експертизи. Методите, с които е направена съдебно-химическата експертиза, показват положителна проба за наркотици, но при определена концентрация – 70 на мл. В случая тестът е отрицателен, т. е. ако има концентрация е под тази.

Разминаването в двете заключения беше обяснено от едно от вещите лица с различните апаратури и методи, както и чувствителността на техниката.

Освен това трета експертиза показва, че няма наличие на алкохол в кръвта на Семерджиев

Очаква се днес да се изслушат заключенията на над 20 вещи лица по около 40 експертизи.

Припомняме, че на 5 юли 2022 г. 35-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, седнал зад волана на луксозен джип „Ауди“, помете такси на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Свети Наум“ с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция „Европейски съюз“. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара – 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.