ОЛИГАРСИТЕ на ГЕРБ: „Трейс Груп Холд“ направи езеро до парламента, в което се удавиха 15 млн. лева (ВИДЕО)

0

След силния дъжд снощи и тази сутрин току-що ремонтираният тротоар срещу Народното събрание в София се превърна в езеро. Най-големи са локвите на входа на подлеза към Софийския университет, в който на моменти бе трудно да се влезе. Пространството е част от периметъра, който любимата на ГЕРБ строителната фирма „Трейс Груп Холд“ вече ремонтира през лятото по поръчка на Столична община.

В същата зона се намират и пропадналите жълти павета, заради които неотдавна кметът Йорданка Фандъкова обеща да накара фирмата да повтори ремонта.

Кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков съобщи във фейсбук, че е алармирал зам.-кмета по строителството инж. Ангел Джоргов за проблема с наводняването на настилките. Потребители на социалните мрежи вече иронично нарекоха гьола „новото водно огледало на Фандъкова“. Във Ютуб бе публикувано видео, от което се вижда, че мъже и жени скачат от ръба на подлеза, за да избегнат локвите.

През пролетта на 2022 г. Столична община избра известната компания „Трейс Груп Холд“ да ремонтира срещу 15 673 000 лева без ДДС т.нар. Зона 4 на центъра на София, в която влиза площадът пред парламента и зоната около храм-паметника „Александър Невски“. В първия етап миналото лято бяха пренаредени жълтите павета и бяха положени нови плочи на тротоарите срещу Народното събрание.

 Вече обаче стана ясно, че и двете обновления са извършени крайно некачествено. Засега обаче кметът наложи на строителя единствено глоба от 100 000 лв., след като видеозапис, разпространен от жител на града, показа как работник троши жълто паве с чук, за да успее да го намести. Преди това управляващите в София твърдяха, че ремонтът на Зона 4 се извършва качествено и под строг контрол.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.