Оставиха в ареста един от обвиняемите за най-големия инкасо обир в България

0

Колин Колев остава в ареста по обвинение за участие в обира на инкасо автомобил на паркинг на столичен мол миналата година. Откраднатата сума надхвърля 5 милиона лева, предаде БНТ.

Колин Колев – Коко, който застана пред съда, е един от тримата обвиняеми по делото. Прокуратурата поиска постоянния му арест. Той вече е осъждан за източване на банкови карти.

Другите двама обвиняеми са Иван Ценков – Турчина, който е обявен за издирване, и Михаил Павлов, известен още като Мишо Коня. Той в момента е в затвора, където излежава присъда за друг обир. Обвинението срещу тримата е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери.

По делото има разпит на свидетел с тайна самоличност. Той е един от хората, които Колев повикал в началото на 2022 година. Сега мъжът разказва пред разследващите за случилото се. Именно тайният свидетел разказал как е станал обирът на инкасото. Така, чрез разпита на свидетеля и след видеотехническа експертиза, става ясно, че нападателите били в дълги черни роби, маскирани и с ръкавици. На колите са били поставени крадени украински номера, предаде NOVA.

След обира до мола нападателите тръгнали към паркинга на голяма столична болница, след което завили по черен път, където имало оставени други коли.

Защитата на Коко твърди, че има само предположения и няма никакви доказателства в тяхна подкрепа. Няма ДНК експертиза, която да установява, че Колев е бил в някой от автомобилите и няма как да се докаже евентуално участие на Колев, каза адвокат Юлиян Станков в съдебната зала. Колин Колев поиска да бъде освободен.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.