Палачът на Дебора остава в килията

0

Палачът на 18-годишната Дебора Михайлова – Георги Георгиев, обвиняем за нападението, остава в ареста, реши на днешното си заседание въззивният Окръжен съд в Стара Загора.

Петко Кънев, адвокат на обвиняемия, припомни, че най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо Георгиев е взета по обвиненията за „заканите с убийство. „Мина достатъчно дълъг период от време, в който прокуратурата бездейства и не събира никакви доказателства“, коментира адвокатът. Той посочи, че според него „за три месеца няма събрано нито едно доказателство“.

Пред медиите Кънев посочи: „не са ни предявени материалите и ние не сме направили съответните доказателствени искания за допълване на съответния доказателствен материал, а обвинителният акт е готов“, съобщава БТА.

Припомняме, че преди дни районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова заяви, че прокуратурата е приключила разследването по случая с 18 годишната Дебора Михайлова. Считаме, че сме събрали и проверили нужните доказателства, за да докажем виновността на лицето, обясни Димитрова и посочи, че предстои внасяне на обвинителен акт в съда. Тя добави, че е започнало предявяване на материалите по делото на защитниците и се очаква то да приключи другата седмица.

По време на разследването са разпитани множество свидетели, направени са експертизи, следствен експеримент, претърсвания и огледи.

През август държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев, за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева допълни, че предстои да му бъде повдигнато обвинение и за това, че „на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила – удар с юмрук“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.