Първи шофьор от Спешна помощ в София обяви гладна стачка

0

Шофьорът Валери Кузманов от Центъра за спешна медицинска помощ – София, член на синдикат „Защита“, обяви гладна стачка.

По думите му протестът ще продължи докато се намери решение на проблемите, за които от профсъюза отдавна сигнализират. Кузманов обясни, че в момента е в платен годишен отпуск.

Кузманов заяви, че се прилагат наказания към служители от всякакви длъжности, работещи в Спешната помощ.

„Тук се наказва, без да ти бъде даден отговор“, каза той и уточни, че не знае защо е наказан, тъй като става въпрос за анонимен донос.

Това не е стачка в истинския смисъл на думата, а форма на протест, тъй като медиците нямат право да стачкуват, обясни председателят на синдикат „Защита“ Красимир Митов, пише БТА.

„Директорът д-р Георги Гелев упражнява тормоз над медиците от Спешна помощ. Напълно неоснователно се налагат санкции на служители и се лишават несправедливо от бонуси, които трябва да получат за Нова година. Този директор се държи арогантно и не зачита законите. 200 човека липсват в ЦСМП. Ако няма разрешение до утре след обяд, започва гладна стачка във всички спешни центрове“, допълни Митов.

В петък е имало и среща със здравния министър. След нея инспекторатът към ведомството започва проверка. От Центъра за спешна помощ се въздържат от коментар до приключване на проверката.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.