Пътят на Славена Точева – от хостеса до депутатка с перлени обувки за 3000 лв.

0

От хостеса до депутатка с перлени обувки за 3000 лв. – това е пътят на варненката Славена Точева, известна повече като “Мис Преференция”. Сега тя ще трябва да избере следващо поприще, след като вече не е народен представител. В четвъртък колегите ѝ гласуваха молбата ѝ да се оттегли от Народното събрание, за която се твърди, че е подала по настояване на Бойко Борисов.

Оставката е свързана със загубата на Иван Портних в кметската битка, за която се говори, че е финансирана от митичния сенчест бизнесмен Даниел Славов – Дидо Дънката. Според запознати същият стои и зад успешната политическа кариера на Точева.

Самата красавица обяви, че си отива от парламента като жест на поета отговорност за загубата на Портних. Тя бе лидерка на младежите от ГЕРБ в града.

Младата, но вече бивша депутатка е родена на 7 декември 1990 г. в Шумен, бакалавър е по управление на туризма и магистър по финанси в Стопанска академия “Д.А. Ценов” – Свищов. В биографията ѝ на парламентарният сайт е посочено, че владее английски, руски, сръбски и испански. Заседава в двете разпуснати предсрочно 45-о и 46-о НС и в настоящото 47-о. Работила е и като еколог в две компании.

Мълвата във Варна обаче е друга – Точева е бивша хостеса в нашумял варненски клуб. Известна е с редица светски изяви, включително около конкурси за красота. Според уикипедия Точева е била съдружник във фирма с Дениз Сакаллъ, син на бившия председател на ДПС Варна – Ведат Сакаллъ, на когото през 2017 г. прехвърля целия си дял. Същата година е

член на журито на конкурса “Мис Варна”

като представител на клуб “Сенсо”. 

Славена Точева печели най-висок преференциален вот два пъти поред на парламентарните избори. На последните на 2 април имаше завидната подкрепа на 10 155 избиратели. Така младежката лидерка на ГЕРБ във Варна е получила повече преференции от водача Даниел Митов (с 4339) и от Красен Кралев (с 2996). На предходните избори пък спечели 7306 преференции.

Интересното е, че голяма част от гласовете идват от няколко варненски села, в които едва ли светската дама някога е ходила, или поне няма снимки от срещите ѝ с потенциални симпатизанти, които да е омаяла освен с красотата си и с идеи за тяхното бъдещо добруване. Не става ясна причината за мащабното гласуване в нейна полза, единственото логично обяснение е някакъв друг вид мотивация, като например финансова, заподозряха я политическите противници.

Първите си смели стъпки в парламента Точева направи с обувки, украсени с перли, продавани от известна френска марка за 3000 лева. И това не остана незабелязано от медиите.

Един от знаковите моменти на Славена Точева в парламента бе появата с обувки, украсени с перли.
Един от знаковите моменти на Славена Точева в парламента бе появата с обувки, украсени с перли. Снимка: Николай Литов

Оттогава тя

не пропуска да покаже лукс и класа в кулоарите,

където често се разхождаше като на ревю – носеща с гордост красотата и скъпите си дрехи.

По време на работата си в парламента дамата е отправила само едно питане – относно големия, според нея, брой преференции, получени от друг варненски депутат – Стела Николова от ДБ. Но те много по-малко в сравнение със собствените ѝ – 3862, а като се има предвид активността на Николова на местно ниво, едва ли е толкова необичайно.

На 5 май депутат Точева настоява да ѝ бъде отговорено писмено дали са постъпвали сигнали в МВР за зависимости и обвързаности на Николова с представители на местния бизнес. Отговорът е отрицателен и тя не излиза повече на трибуната.

32-годишната хубавица има съпруг, за който се знае, че лежи в испански затвор с присъда за наркотрафик. Цяла Варна говори за любовта ѝ с митичния бизнесмен Дидо Дънката. Публична тайна в града е, че неговата финансова подкрепа поражда внезапната ѝ политическа кариера.

Една от нейните фейсбук страници все още е със снимка с логото на ГЕРБ. Там е публикувала и снимка със сина си.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.