Педофил ли е бащата на Костя Копейкин?

0

Бай Тодор Костадинов забременил любимата си Еленка, когато тя е едва на 15 г.

За създаване на регистър на педофилите настояха депутати от проруската партия „Възраждане”. Хората на Костадин Костадинов, популярен и като Костя Копейкин, гордо припомниха, че по тяхно предложение миналата година бяха завишени наказанията за извратеняците, посягащи на деца. В опит да спечелят подкрепя от колегите си, депутатите на Костадинов разясниха, че публично достъпни сайтове с имената и снимките на осъдени педофили има в десетки страни по света. Така родителите по-лесно могат да разпознаят и предпазят децата си от набезите на гнусните типове.

Да, това безспорно е добра идея. Но по ирония на съдбата, ако предложението бъде прието, в списъка би трябвало да попадне и бащата на Копейкин, иронично коментираха пред „Уикенд” депутати от конкурентни партии. Оказва се, че шефа на „Възраждане” е заченат при връзка, която отговаря на законовото описание за педофилия.


Таткото Тодор Костадинов и съпругата му Еленка се залюбват, докато тя е още ученичка в 8 клас и едва на 15 години. В случая едва ли става дума за случайно прегрешение от любопитни съученици. Бай Тодор е на цели 21 години и би трябвало напълно да осъзнава, че през 1978 г. властите, а и самото общество, не толерират ласките между незавършили осми клас момиченца и пълнолетни мъже. Изключение може би са само ромите, където и до ден днешен дори и 12-годишна се възприема като мома за женене. Разбира се, това става със съгласието на родителите на момичето, които в замяна получават от семейството на младоженеца няколко килограма злато – все едно продават кон или някаква вещ.


Няма как да знаем дали брака между живеещите в различни краища на България Тодор и Еленка е предварително уговорен, или става дума за любов от пръв поглед между 21-годишния батко и непълнолетното момиче. Факт е, че майката на Костя Копейкин забременява два месеца преди да навърши 16 години. За аборт на тази възраст и дума не може да става, обясняват лекари. Така, 9 месеца по-късно, неизкласилата ученичка Еленка ражда сина си Костадин.


Ранното раждане на Еленка не й позволява да завърши образованието си и цял живот е принудена да работи като чистачка – съдба, каквато имат повечето ромки. Това поне е разказвал шефа на „Възраждане” Костадин Костадинов, който избягва да говори и показва родителите си. Само веднъж, през 2019 г., когато се кандидатира за кмет на Варна, Копейкин публикува в социалните мрежи снимки с баща си Тодор Костадинов.


„Баща ми работи в корабостроителен завод. Да, татко е заварчик и аз се гордея с това. Малко хора вярват, че синът на мъж с професия заварчик и жена, работеща като чистачка, може да е кандидат за кмет. Това са професиите на моите родители. Това са хората, които ме създадоха и възпитаха”, разказа тогама Костадинов. От разказа му се разбра, че след промените на 10 ноември 1989 г. семейство Костадинови водят доста беден живот. Има дни, когато родителите му едва намират средства за да купят храна, но се обичат безпределно.


Днес, след като сина им вече е влиятелен политик, от тази мизерия няма и помен. Пенсионерите Тодор и Еленка имат доста охолен живот. Освен че не мислят как да си купят храна, родителите на Костя Копейкин могат да си позволят да обикалят България, обсипвайки с подаръци внуците си, разказват хора от партията. Нещо повече, бившата чистачка дори успява да спестява от скромната си пенсия. Наскоро стана ясно, че Еленка Костадинова си е купила огромен парцел в съседство с баровската резиденция на сина си във Варна. Според документите, цената е едва 2 евро за квадратен метър, макар стойността на имотите в района да е над 20 евро.


Според брокери, Костадинова (почти сигурно е платила реалната цена, но заради невъзможност да покаже произхода на средствата в нотариалния акт, е посочено друго. Всъщност, парцела едва ли е особено нужен на леля Еленка, но пък след сделката нейния син може спокойно да разшири имението си, купено отново на съмнително ниска цена. Така, действайки с посредничеството на своята майка, Костадин Костадинов избягва нуждата да обявява парцела в имуществената си декларация и съответно да измисля как се е сдобил с нужните средства за това.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.