Пияната княгиня Калина – обвинена

0

Калина Сакскобургготска се яви в Областна дирекция на МВР – София, където й беше повдигнато обвинение. Тя отказа коментар за медиите. Това бе втори опит, след като предявяването на обвинението ѝ за шофиране в нетрезво състояние, насрочено за 23 август, беше отложено.

Тогава стана ясно, че дъщерята на бившия премиер и наследник на българските царе Симеон Сакскобургготски, е ангажирала адвокатка, която обаче е пратила молба на разследващите, че е в чужбина и иска друг ден за явяване. Затова тя се яви в областната дирекция на МВР днес. От прокуратурата обявиха, че тя вече има мярка за неотклонение „подписка“.

Калина беше засечена зад волана след употреба на алкохол преди седмица след лека катастрофа без жертви. Районната прокуратура в Самоков води бързо производство по случая, по което работи областната дирекция на МВР. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел „Мура“ в „Боровец“, съобщи обвинението.

Първоначално МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата. После обаче прокуратурата съобщи, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ отчете 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд. Това би трябвало да се случи бързо след предяваването на обвинението.

След последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол, автомобилът „Сузуки“, шофиран от Сакскобургготска, е бил иззет с протокол за доброволно предаване.

„При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“, коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос. Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал.

Преди ден случаят бе коментиран и от баща й. „От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат”, обяви Симеон Сакскобургготски.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.