Podlupa.bg разкри: Ето ги биячите на българина в Охрид  – Християн Пендиков е в болница със счупена челюст, ребра и прешлени

0

23-годишният българин от град Охрид Християн Пендиков (на снимката в кръгчето, б.ред.) е с множество спукани прешлени, ребра и счупена челюст. Пендиков бе нападнат снощи в гръб от бабаитът Илия Спасески и още двама души, защото е секретар на българския клуб „Цар Борис Трети“.

Нападението бе извършено около 22.00 часа българско време пред заведението „Тино“. Пендиков е бил заедно с още едно момиче. Преди да напусне бара македонецът с българско самосъзнание бил обиждан и провокиран от компанията на Спасески с целия официален арсенал от държавната идеология в РС Македония – бугараш, татарин, фашист, ще ви….майката българска.

В момента той е настанен за лечение в местната болница. Предстои транспортирането и прехвърлянето му в болница в Скопие.

Пендиков е секретар на местното българско сдружение и е единственият, който публично защитава своята принадлежност и произход. Преди месец той бе в София и подробно описа случващото се с българите в РСМ, но до момента няма нито една официална реакция нито в София, нито в Скопие за описаните от Християн Пендиков случаи на терор и репресии върху местните българи.

Има записи от камери, на които ясно се вижда кои са нападалите, кои са провокаторите и извършителите на престъплението.

Podlupa.bg призовава МВнР да вземе всички мерки срещу агресивния македонизъм в защита на българите в изконните земи на запад от официалната граница.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.