Полицайката с канабис затруднила проверката на колегите си и е знаела какво има в колата

0

Полицайката Симона Лулеова, която бе хваната с канабис в колата край Разлог, е знаела какво превозва, което става ясно от събраните доказателства по разследването, твърди прокуратурата.

 Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането, и за по- бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР, съобщават от държавното обвинение.

По искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 25-годишната полицайка, обвинена за незаконно държане на наркотично вещество

От показанията на свидетелите по делото се установява, че около 14,00 ч. на 28 януари тя управлявала лек автомобил „Фолксваген“, на път от гр. Симитли към гр. Разлог. В района на бензиностанция тя била спряна за проверка от полицейските служители.

В хода й те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по- малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.

Налице е реална опасност обвиняемата да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество – предмет на обвинението, налага обоснован извод, че е налице реална опасност Симона Лулеова да извърши друго престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.