ПП-ДБ: ГЕРБ целят безсмислени избори и ни отдалечават от еврозоната

0

Отново ставаме свидетели на саботаж на гласувания държавен бюджет. Целта на ГЕРБ е да ни изпратят да безсмислени избори и да ни отдалечат от Еврозоната. Те са готови да съсипят държавата. Ще сезираме Конституционния съд. 

Това заявиха на брифинг в парламента от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Повод за пресконференцията е приетото след полунощ в парламента решение за предприемане на мерки за гарантиране на финансовата стабилност и фискалната ликвидност на страната.

То задължава финансовия министър в оставка Асен Василев незабавно да преустанови разходите по консолидираната фискална програма за пенсии, трудови възнаграждения, неотложни социални плащания и падежни плащания по държавния дълг до назначаване на служебното правителство.

„Държавен бюджет, който веднъж вече е гласуван и приет и е в рамките на това, което се изисква от нас за еврозоната, е саботиран с очевидно наказателни предизборни антибългарски прийоми“, каза Даниел Лорер.

Мартин Димитров пък изчисли, че през последните седмици ГЕРБ са направили предложения за над 4 млрд. лева, които не са предвидени в бюджета.

„Биха взривили дефицита и ни отдалечават от еврозоната“, каза Мартин Димитров и предупреди, че това е безотговорно поведение, защото ще пострадат много болници.

„Те са готови да съсипят държавата, за да ударят министри, които не харесват“, каза Димитров.

Според депутатите от ПП-ДБ случващото се е пътуване с „конституционното влакче на ужасите“.

Ние оставяме държавата в отлично финансово състояние, от понеделник отговорността е на ГЕРБ и ДПС, заяви Мартин Димитров. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.