Пребитата до смърт Марияна Кръстева била системно насилвана

0

С 2,78 промила алкохол била 58-годишната Марияна Кръстева, която издъхна от жесток побой в Сопот. Това обясни д-р Павел Тимонов, който е едно от вещите лица, изготвили медицинската експертиза на трупа.

На 6 август м.г. Кръстева и 47-годишният ѝ партньор Николай Танчев били на гости на техни приятели, където пили алкохол. Към полунощ двамата тръгнали да се прибират. Заради изпитото количество жената вървяла бавно, което ядосало Танчев. Според прокуратурата той започнал да я обижда и удря. Приятелката му починала от нараняванията си край стадиона в Сопот, а на другата сутрин тялото ѝ било открито от мъж, който отивал на работа.

Според лекарите, изготвили психиатричната експертиза на Николай Танчев, той има изключително висок самоконтрол. В нощта на побоя е бил афектиран от скандала, но по принцип няма склонност към жестокост.

Днес в съдебната зала бяха пуснати видеозаписи от охранителни камери на къща, от които се вижда как Кръстева пада по земята, докато с приятеля ѝ вървят. Според адвоката на Николай Танчев Стефан Шипкалиев кадрите са от улица, която се намира на 500-600 метра от стадиона.

Експертизата на трупа е категорична, че Марияна Кръстева е починала заради черепномозъчната травма. Освен нараняванията по главата и мозъка, 58-годишната жена е имала прясно счупено ребро и две, които са били счупени няколко седмици преди фаталната нощ.

“Да разбираме ли, че механизмът на причиняване на нараняванията не е от падане с цял ръст, а от удари с юмрук и ритник”, попита съдия Екатерина Роглекова. Д-р Тимонов отсече, че експертите не могат категорично да отхвърлят нито един от вариантите. “Трябва да съберем части от пъзела”, заяви той. Според него е възможно част от травмите да са от падане, друга – от побой. Затова поиска магистратите да назначат нова експертиза, в която да бъде включен и неврохирург.

Делото срещу Николай Танчев ще продължи през ноември. Вече над 1 година сопотчанинът е зад решетките, но днес мярката му за неотклонение не беше променена, тъй като няма постоянен адрес и не може да търпи домашен арест.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.