Прокуратурата разследва кандидат-депутати от ДПС за купуване на гласове

0

Районната прокуратура Пазарджик образува досъдебно производство срещу кандидат-депутатът от ДПС Искро Бейков, у когото бяха открити списъци с имена и улици в изборния ден – тетрадка с пълни имена и адреси на хора от кв. „Изток“ в Пазарджик.

Малко преди 12 ч. на обяд 100% от протоколите от всички 369 секции в Пазарджишка област вече бяха обработени. Маратонът в 13 РИК Пазарджик след края на изборния ден продължи 16 ч. Оттук резултатите и протоколите ще бъдат предадени в късния следобед в ЦИК. 

Опашки, безсънна нощ по пейки и в автобуси, сгрешени протоколи и проблеми при отчитането на преференции – това е равносметката от изборния маратон в Пазарджик.

16 сигнали са получили в РИК Пазарджик по време на извънредните парламентарни избори. Вчера секретар на секционна избирателна комисия във Велинград е била отстранена заради неизпълнение на задълженията си, съобщи bTV.

В РИК е постъпила жалба от членовете на десета секция във Велинград, в която е посочено, че секретарят на секционната избирателна комисия (СИК) Митра Чопева отказва да подпише протокола за маркиране на печата, влиза в словесни нападки с останалите членове на комисията и пречи на работата.

След извършена проверка от РИК е констатирано, че жалбата е основателна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.