Прокурорският син пак се отърва: 20 месеца условно за лека телесна повреда и закана за убийство

0

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов получава 20 месеца условна присъда, след като е направил самопризнания за извършени от него две престъпления – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство на мъж в близост до детска площадка. Това съобщи на брифинг прокурор Георги Иванов от Софийската районна прокуратура.

Престъпните деяния са извършени май месец миналата година в Перник. Около 1 часа на 5 май 2022 година в близост до детска площадка Михайлов се е заканил с убийство на мъж и му нанесъл удари с твърд предмет и с юмрук в областта на главата.

Вследствие на това му причинил лека телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди – на публично място, без пострадалият да е предизвикал обвиняемия.

„Съдебният състав прецени, че самопризнанията на подсъдимия се подкрепят от събраните доказателства, и на него му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 20 месеца с 4 години изпитателен срок. Съдебният акт е окончателен и е влязъл в сила“, обясни Иванов.

Той припомни, че срещу Михайлов продължава наказателното производство за извършени от него 8 престъпления, по които ще има заседания през ноември.

„Продължава разследване и за оправяни от него закани за убийство, спрямо лице от женски пол на територията на град Перник“, добави още прокурорът. 

Делото в Софийски районен съд продължава, като следващото заседание е насрочено за месец ноември 2023 г., а по него прокурорският син е с наложена мярка за неотклонение от съда „домашен арест“ с електронна гривна.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.