ПРОТЕСТ! Кмет изнесе кабинета си на разбит път

0

Кметът на кърджалийското село Кран Мустафа Юсеин изнесе кабинета си на разбит път в знак на протест срещу бездействието на Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщи Нова телевизия. От години местните протестират заради лошото състояние на една отсечка, но до ремонт все не се стига.

„Преди месец и половина бях тука, дупките бяха същите, уж обещали, че ще се направят кръпки. На края – нищо“, заяви собственик на имот в селото. Според него петкилометровата отсечка се минава за 30 минути заради многото дупки. Той допълни, че пътят е бил в прилично състояние преди около 30 години.

В знак на протест от два дни Юсеин работи в импровизиран кабинет – шатра с табелка „Община Кирково“ на разбития път.

„От години ни мъчат. Така се налага да протестирам веднъж на година или две, за да се сетят нашите управляващи, че тук по баира не живеят маймуни, а хора“, заяви той.

Юсеин коментира, че областният град (Кърджали) е на 50 километра, а до него се пътува час и половина. До по-близкия Крумовград също се стигало за над един час, макар че е само на двайсетина километра.

Това не е първият протест на кмета. Преди години той си плати винетката с монети от по 10 стотинки, защото бяха минали 10 години от обещанието за ремонт на пътя.

Юсеин допълни, че пуска докладни с искане за ремонт от 2010 г. Имало е протести, децата от селото са спирали да ходят на училище, защото минават по същия път. След тези протести са асфалтирани малки участъци от пътя.

Според АПИ изготвянето на технически проект за пътя било почти завършено.

„Щом техническият проект продължава повече от две години, нямам представа колко години ще търсят финансиране и колко време ще трае ремонтът“, коментира протестиращият кмет.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.