Пуснаха 19-годишния Адриан, който помете мъж и жена на „Сливница“

0

19-годишният шофьорът Адриан Антонов, който убил при катастрофа на столичния булевард „Сливница“ двама млади, направи коментар за случая пред bTV.

„Съболезнования изказвам, наистина съжалявам, не съм искал. Съжалявам, че отнех нещо толкова ценно, наистина се разкайвам за това, което стана и съжалявам. Като се върна в това, което се случи, то беше като жив кошмар, не знам, не знам, не искам да се връщам там, но това, което си спомням е, че не видях никой преди сблъсъка и всичко изневиделица се случи“, каза Адриан Антонов.

Вчера стана ясно, че той е пуснат на свобода с мярка „подписка“. Това е станало на четвърти юли, а съдът е изменил мярката му, защото младежът е обвинен за престъпление по непредпазливост, за което по закон не може да бъде задържан за повече от два месеца.

Адвокат Димитър Марковски обясни защо Адриан е на свобода.

„Приближи почти максималният срок, който той по закон може да бъде задържан. Така че мотивите на съда бяха еднопосочни. Отделно от това прокуратурата не протестира неговото освобождаване, което в тази ситуация беше абсолютно юридически нормално. Законът е приел, че това е възможно за максималния срок на задържане. Това означава, че става въпрос за един законосъобразен съдебен акт“, поясни той.

Марковски коментира и употребата на алкохол от пешеходците, което е част от делото.

„Според мен това влияе върху събитията от въпросната вечер. Юридическото отражение по този въпрос е свързано с това, че всеки пешеходец, който употреби алкохол – това се отразява на неговата координация, на неговите способности да възприема. Аз не казвам, че те са виновни, казвам друго – казвам, че винаги законодателят взима под внимание и поведението на пешеходците, които са участници в движението“, заяви Марковски.

Припомняме, че водачът е карал с 50 км в час над допустимото, а загиналите младежи са пресичали на пешеходна пътека. Именно за нея адвокат Марковски коментира, че винаги всеки пешеходец трябва да се огледа за пътната обстановка.

„Тя (пешеходната пътека – бел. ред.) не е негово абсолютно право „, каза той.

На мястото на катастрофата и тази сутрин се събраха хора, които живеят в квартала. Те настояват за справедливост по случая с Ани и Явор. Представиха и данни как кола е минала посред бял ден в града със 167 км в час.  На първи септември се организира и нов национален протест пред Народното събрание.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.