Радан събра смелост: Има „октопод“ в Темида!

0

От 22 години съм практикуваш адвокат и знаем в средите на адвокати и съдии, че съществуват мрежи, организирани престъпни групи, които по съществото си са мафия, които водят до решаване на конкретни дела не по начина, който законът предвижда, а тъкмо обратно. За наличието на подобни мрежи като на Нотариуса сигнали има отдавна. И това е една от причините да вляза в политиката. Това заяви по NOVA евродепутатът Радан Кънев, събрал смелост да се обади по темата.

Най-шокиращото за един юрист, който вярва в занаята си, е клиентът ти да попита – не може ли някъде нещо…, казва той.

Кънев припомни, че съществуват и други мрежи и припомни историята със 8-те джуджета, която също била известна дълго време.

Питате защо, защото една мафия без  политически чадър не може да съществува. Има хора в българската политика,  аз съм един от тях, които минимум 12 години бия тъпана, поставят политически въпроса за съществуването на такива мрежи, които по същество обезсмислят българското правосъдие, а от там и правата на собственост. Това пък отблъсква инвеститорите, коментира евродепутатът. 

Той заяви още, че  по този повод Екатерина Михайлова, Христо Иванов и той са били подлагани на атака от медии, които по това време собственост на депутата Делян Пеевски. 

Той оправда съществуването на конституционно мнозинство с участието на ДПС с промените в конституцията и със съдебната реформа. Смята, че е успешна и че това е победа на „Демократична България“. 

Припомня, че това е реформа, за която се борят от 2012 година. „С Христо Иванов почти я постигнахме през 2015 година, чиито провал именно благодарение на Пеевски и Борисов през 2015 година, стана повод да се създаде „Демократична България“ като категорично опозиционна формация на тогавашното управление“, добави той.

В качеството си на евродепутат Кънев коментира, че е  най-добре е да не признаем изборите в Русия, но какво от това. „Големият проблем на едноличния режим на Путин е широкото приемане на едноличната власт от русото общество. Това не е феномен, с който ние можем да се борим, каза той. 

Той предположи, че в Русия всичко било възможно. „Навални имаше много привърженици. Със сигурност в руското общество има недоволство по много линии, но как и кога то може да се отприщи, не е дадено на нас, които мислим демократично да знаем“, добави Кънев.

Той заяви, че се надява европейските избори да бъдат за европейката политика. „Аз съм заклет и шумен привърженик на идеята ПП и ДБ да се явим заедно на европейските избори. Нашите избиратели заслужават да бъдат представени на първо място. Ние представляваме тези български граждани, които знаят, че България може да бъде силна като част от обединена Европа. Че да бъдеш европеец не е нужно да се подмазваш“, героизира се Радан.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.