РАЗКРИТИЕ: Наркодилърът от ГЕРБ Гълъбин Боевски се крие в Лисабон

0

Пълен обрат  в живота на наркодилъра и бивш общински съветник от ГЕРБ в София Гълъбин Боевски. Новоназначеният треньор на националния отбор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов разказа какво се случва с бившия му възпитаник.

Олимпийският шампион от Сидни 2000 се замеси в афера с трафик на наркотици, след като през 2011 година го арестуваха на летището в Сао Пауло с 9 кг кокаин. По-късно Боевски беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор. През 2013 г. ненадейно той се прибра в България, но така и подробности за освобождаването му не бяха оповестени.

Напоследък не се чува нищо за 48-годишния бивш щангист, лежал в бразилски затвор. „Гълъбин беше прекрасно момче, човек с голям потенциал. Можеше да стане и министър на спорта, ако не беше случката със стрелбата на сина му Пол в училище. Живеехме врата до врата, аз не забравям приятелите си. До ден днешен не съм го питал какво и как се е случило с него в Бразилия, но знам как е живял в затвора, много ми е разказвал“, сподели Аспарухов в подкаста на bTV „За спорта без клишета“.

„В момента Гълъбин е в Лисабон, развива бизнес, купи си къща, печели пари. Продаде всичко тук, раздаде дял на децата си. Връща се понякога, но не вдига шум около себе си“, разказа Пламен Аспарухов.

„В момента е голям батак в щангите. Уплашен съм от това, което виждам. Ако отидете в залата в „Дианабад“ и влезете в треньорската стая, ще видите страшна нечистоплътност и мръсотия. Хладилникът е пълен с ракия, 50 литра вино… Ако Иван Абаджиев го види, ще се обърне в гроба“, обясни още новият треньор на националния ни отбор по вдигане на тежести.

62-годишният Аспарухов за трети път застана начело на железните мъже, като голямата му цел е да изведе отбора до титли и медали на олимпийските игри в Париж през 2024 г.

„След Игрите в Атина ме уволниха, после и Андон Николов ме освободи. Спал съм поне две години с него в една стая, но така е в спорта… Воювах срещу Неделчо Колев, защото вярвах, че е правил лоши неща. Но по-късно разбрах, че той е най-малко виновният. Федерацията се е управлявала като частна фирма, давал съм сигнали в полицията“, споделя още Аспарухов.

„При 85 лева храноден щангистите ни си купуват вафли и кроасани. Това е недопустимо! Ако трябва, ще купувам прасета и телета, за да ги дохранвам“, каза още перничанинът, който от години се занимава и със бизнес с биоторове и дизелови добавки.

И друг акцент от залата, който го е шокирал и иска да промени. „Виждам щастливи и доволни спортисти, трениращи по 2 часа на ден… Е, няма как. Аз ще въведа двуразови тренировки от по 4 часа. Така се правят големи спортисти“, категоричен е Пламен Аспарухов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.