Разследват Васил Терзиев за участие във фирма

0

Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно заради постъпил сигнал относно правомощията на кмета Васил Терзиев. Пред БНР председателят на комисията Полина Витанова обясни: „Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Посочено е, че той все още има дялово участие в търговско дружество. В 13:00 часа ще има заседание на ОИК. По-късно ще бъде качен на сайта протокол от заседанието – ще бъде ясно от кой е сигналът и точно какъв е“.

„Той следва в 30-дневен срок да е предприел действие за прекратяване на търговската си дейност и съответно участие в управлението на търговски дружества. Трябва да е уведомил за това писмено ОИК. Терзиев има подадено уведомление в този 30-дневен срок. 

Оттук насетне следва комисията да установи дали той е предприел тези действия, за да прекрати участието си. Комисията ще изиска необходимите документи за това, които след това да прегледа. Терзиев ще има възможност след това в 3-дневен срокда представи становище“.По думите й при установяване, че тези действия не са извършени, се прекратяват правомощията на кмета. В обратния случай – сигналът няма да има основание.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.