РЕЗИЛ: БСП депутат продава места в листите за вота

0

Със скандал преминало заседанието на градската конференция на БСП-Пловдив, утвърдило кандидат-кмета на левицата за Града под тепетата Костадин Палазов и претендентите за общинския съвет и районните шефове, алармираха очевидци. Форумът на Градския съвет бил предхождан от грозен алъш-вериш за местата в списъка с номинации, организиран от… депутата Иван Петков – Бебето, сочен за изключително близък до ръководството на „Позитано“ 20.

Още по-любопитен детайл е, че за корупционната схема – да си плати определена сума, за да се озове на избираемо място, Петков вкарал в действие един от доскорошните си най-верни поддръжници – Александър Константинов.

Бившият зам.-кмет на Пловдив бе един от най-хвалещите Петков при избирането му за шеф на местната организация и твърдеше, че единствено Бебето е способен да пребори „олигарха“, като визира дългогодишния председател на БСП-Пловдив Георги Гергов.

По думите на Константинов Бебето му поискал определена сума, за да го вкара в предните редици на листата за града за вота на 29 октомври. Това обаче се е случило през посредник – член на тясното ръководство в червената структура, както се изразява той.

„Едно нещо обаче ме удари като гръм!!! Един член на бюрото през времето на конференцията дойде и ми каза, че ако искам да стана общински съветник, трябва да си платя. Имам двама свидетели на това, които засега запазвам като имена, но съм сигурен, че ще потвърдят. През моя 50-годишен живот в тази партия съм бил свидетел на невероятни ситуации. Такъв директен рекет обаче не съм видял“, разказва Константинов.

Други източници издадоха, че заседанието на градската конференция може да се окаже нелегитимно, в случай, че бъде оспорено пред Общопартийната контролна комисия заради съмнения за кворумни шашми. За самия Петков се твърди, че се е появил едва в последните няколко минути от заседанието, на бегом заедно с други членове на Изпълнителното бюро.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.