Руди Гела предал Киро и Асен от яд, че няма да е спортен министър

0

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев, който записа тайно от колегите си и огласи пред широката публика 5-часовото онлайн заседание на Националния съвет на „Промяната“, е предал съпартийците си от яд, че няма да бъде спортен министър в кабинета на Николай Денков. Това разказаха пред „Уикенд“ депутати от „Продължаваме промяната“ дни след зрелищното предателство на Руди Гела, което разтърси още по-силно тресящия се от скандали политически живот в България.

Огласеният от Радостин Василев запис, на който се чува съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев да говорят за смяна на шефовете на служби, съгласувани с чужди посолства, уговорки с ГЕРБ при искания за сваляне на депутатски имунитети и с Брюксел за заобикаляне на правилата за влизане в еврозоната, предизвика остра реакция от страна на президента Румен Радев, проруската партия „Възраждане“ и други важни политичедски играчи начело с ДПС, БСП и „Има такъв народ“. Стигна се дори до призиви Кирил Петков и Асен Василев да бъдат

арестувани и съдени като национални предатели

и парламентарно изслушване на шефовете на специализираните служби в България, които пък използваха повода за отправянето на нови обвинения към „Продължаваме промяната“.
За да бъде драмата пълна, охраната на Радостин Василев спешно и в разрез със закона беше поета от ДАНС – служба под контрола на държавния глава Румен Радев, а Кирил Петков и Асен Василев бяха разпитани в прокуратурата заради съмнения, че са заплашвали с убийство предалия ги депутат. Нищо, че самия Радостин Василев изрично подчерта, че не лидерите на „Промяната“ са го заплашвали. Според наш източник, заплахата срещу Гела е отправена по телефона от одиозния Пепи Еврото, който пиян му се обадил в неделя вечерта по телефона и му казал, че „ще го размаже”, защото провалял правителството.
Депутати от „Продължаваме промяната“ разказаха пред „Уикенд“, че скандалните изяви и обвинения на Радостин Василев не са породени от прегръдката на партията с ГЕРБ, а от яростта на плевенския юрист, че няма да бъде част от гласеното правителство с премиер Николай Денков. На 19 май, само 2 дни преди проведеното нощно онлайн съвещание на Националния съвет на „Промяната“, Радостин Василев е бил информиран лично от акад. Денков, че няма да бъде спортен министър в кабинета му.
„Той реагира много остро, когато му казах, че за спортен министър ще бъде номиниран автомобилния състезател Димитър Илиев…“, призна в тв интервю Николай Денков, без обаче да разкрие повече детайли около послезната му среща с Руди Гела.
Твърди се, че на въпросната среща Денков обяснил на Радостин Василев, че не е подходящ за спортен министър, тъй като много от спортните федерации се противели. Мнението на бъдещия премиер било, че Руди Гела се е фиксирал излишно в борбата за свалянето от власт на президента на БФС Борислав Михайлов, отделно му било докладвано и за закани на Василев към федерацията по художествена гимнастика, ръководена от Илияна Раева, както и към други „страхувани“ спортни федерации, че

Руди Гела ще отнеме лицензите им, ако се върне като министър на спорта.


Все пак на Радостин Василев било предложено да влезе в екипа на Димитър Илиев. Гела обаче поискал да оглави „Национална спортна база“ – агенцията, която стопанисва спортните имоти с мотив, че ще извади фрапиращи кражби за милиони левове, случвали се през последните години. Този пост също му бил категорично отказан и то лично от Димитър Илиев, с когото Василев провел среща на следващия ден.


Честолюбивият Радостин изглежда не е успял да преглътне факта, че точно Димитър Илиев ще заеме поста на спортен министър вместо него и че дори не го иска в екипа си. Само преди година, когато беше спортен министър в кабинета „Кирил Петков“, но от квотата на „Има такъв народ“, Руди Гела отне лиценза за спортна дейност на Автомобилна федерация на България (АФБ). Тогава мнозина обвиниха Василев, че обслужва интерите на Димитър Илиев и неговия баща Владимир, който беше президент на конкурентната Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС). Нейният лиценз беше отнет 2 години по-рано от бившия спортен министър Красен Кралев. За Димитър Илиев е известно, че е дългогодишен добър приятел на Кирил Петков. По време на премиерския мандат на Петков, спряганият за спортен министър Димитър Илиев беше назначен за зам.-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.