Румънец, облепен със злато, опита да мине границата, хванаха го

0

Хванаха мъж, облепен със злато, на ГКПП „Малко Търново”. Той е бил заловен на 11 януари от митнически служители. Около 19.30 ч. на пункта пристигнала кола с чужда регистрация. В зоната за митнически контрол шофьорът и неговият спътник – румънски граждани, са заявили, че нямат нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка инспекторите откриват пачки с евро банкноти в личната чанта на пътника в автомобила. В хода на контролните действия са открити още пачки с валута и изделия от жълт метал, залепени около кръста на пътника. Под задната седалка на автомобила също са открити изделия от жълт метал и валута.

Установена е общо недекларирана валута в размер на 245 255 евро с левова равностойност 479 677 лева, както и 807,14 грама изделия от жълт метал – употребявани бижутерски изделия и слитъци. Според извършената експертиза от вещо лице, всички изделия от жълт метал са изработени от 14  карата злато (проба 585) и са на стойност 51 576 лева.

Снимка: Агенция Митници

Пътуващият в автомобила румънски гражданин е посочил в писмените си обяснения, че цялото количество валута и злато са негова собственост.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.