Румъния пусна шестима от 10-те арестувани моряци

0

Шестима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца вече са в България, а другите четирима ще се приберат днес. Това съобщи за БТА посланикът на България в Букурещ Радко Влайков.

За да запечатат трите кораба до последно са останали тримата капитани и един от моряците. Българския посланик посочи, че корабите ще бъдат задържани с прокурорска заповед.

Влайков изрази удовлетворение от освобождаването на българските моряци, които бяха задържани заради незаконен улов. Той подчерта, че през последните 36 часа усилията на Министерството на външните работи и посолството са били насочени изцяло към работата по освобождаване на моряците, а как ще се развие въпросът с корабите зависи изцяло от румънската прокуратура.

Посланик Влайков по-рано съобщи, че екипажът на единия от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца е бил освободен, след като е приключил разпитът на неговия капитан. По думите му след разпита на капитаните на другите два кораба, те също ще бъдат пуснати.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.