С пура в уста: „Килърът“ Георги Вълев се гаври с полицията

0

Днес осъденият на доживотен затвор Георги Вълев, част от престъпната група, станала известна като „Килърите“, е бил конвоиран от служители на Главна дирекция „Охрана“ до Административен съд София област за явяване в съдебно заседание.

БТА потърси за коментар Главна дирекция „Охрана“ (ГДО) на Министерството на правосъдието във връзка със снимка, направена от фоторепортер на БТА, на която се вижда, че Вълев е с белезници на ръцете, шапка, слънчеви очила и пура в устата.

Оттам изпратиха позиция, в която се казва, че Вълев има множество заведени дела срещу лица, държавни служители и различни институции. Именно в тази връзка конвоирането му днес е с усилено строг конвой, което е свързано с характера на наложеното му наказание.

ГДО посочват, че тютюневите изделия и очилата фигурират в списъка на разрешените вещи и предмети, които лишените от свобода имат право да притежават и държат у себе си.

„Пурата в устата на лицето ясно показва демонстративното търсене на провокация и търсенето на обществено внимание, което характеризира поведението на лишения от свобода“, заявяват от главната дирекция.

Оттам допълват още, че на служителите на ГДО е обърнато внимание за по-строго и стриктно изпълнение на служебните им задължения при подобни ситуации, в които се търси явна провокация.

Цялата позиция на Главна дирекция „Охрана“

Лицето на снимката е лишеният от свобода Георги Вълев, който изтърпява наказание лишаване от свобода „доживотен затвор“. Днес той е конвоиран от служители на Главна дирекция „Охрана“ до Административен съд София област за представяне в съдебно заседание. Вълев има множество заведени дела срещу лица, държавни служители и различни институции. Именно в тази връзка конвоирането му днес е с усилено строг конвой, което е свързано с характера на наложеното му наказание.

По отношение на въпросите за тютюневите изделия и очилата, те фигурират в списъка на разрешените вещи и предмети, които лишените от свобода имат право да притежават и държат у себе си. Пурата в устата на лицето ясно показва демонстративното търсене на провокация и търсенето на обществено внимание, което характеризира поведението на лишения от свобода. И явно ефектът в настоящата ситуация е постигнат.

На служителите на ГДО е обърнато внимание за по-строго и стриктно изпълнение на служебните им задължения при подобни ситуации, в които се търси явна провокация.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.