Само за ден: Хванаха 15 дрогирани и 21 пияни зад волана

0

Отново скандални данни за дрогирани и пияни зад волана.

Само за ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 9 – с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани, съобщиха от пресцентъра на МВР. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а двама са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 10 474 превозни средства. Извършен е контрол на 13 448 водачи и пътници. Съставени са 2608 фиша и 685 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

Ден по-рано засечените от органите на реда водачи, употребили алкохол и наркотици преди да седнат зад волана, са по-малко. С алкохол в кръвта са установени 23-ма водачи, а под въздействие на наркотични вещества седем.

При пътни инциденти в страната през изминалото денонощие са пострадали 25 души.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.