Семейната трагедия на Мария Габриел (Снимки)  

0

Кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел е преживяла тежка семейна трагедия през 2016 г. Преди 7 години еврокомисарката губи баща си Иван Неделчев внезапно на черния за нея 15 април.
65-годишният мъж издъхва неочаквано, без да е боледувал, в родното на семейството градче в Южна България Хаджидимово. Смъртта му потриса всичките му съграждани, които до онзи момент го познават като здрав човек – канара. По същото време Мария е вече евродепутат в Брюксел и е с бебе на ръце. Дни преди да погребе баща си, синът ѝ Жан-Едуард тъкмо е навършил една годинка. В изключително трудния момент плътно до нея са съпругът ѝ Франсоа, всички роднини, както и колеги от ГЕРБ, а на погребението на баща ѝ Иван се събира целият град, в който семейството ѝ е изключително уважавано.


Сватбата с Франсоа 

Мария има и брат Борис, който е женен и се занимава с бизнес в София. За съжаление, баща ѝ не доживява да види един от най-големите ѝ професионални и кариерни успехи, а именно назначението ѝ като еврокомисар през 2019 г. Покойният Иван Неделчев обаче успява да прегърне внука си, който отчасти е кръстен на него, защото Иван на френски е Жан. Таткото на Мария я отвежда и до олтара през 2012 г., когато тя се омъжва на изискана церемония в София за избраника си – френския политик Франсоа Габриел. Техен кум става тогавашният шеф на ЕНП Жозеф Дол, в чийто екип съпругът на Мария работи. Годежът им се случва по необичаен начин – пред една от залите в Европейския парламент, където Франсоа пада на колене с пръстен пред бъдещата си съпруга.
Със сина си Жан-Едуард 

Въпреки че семейното им гнездо е някъде между родния на Франсоа Страсбург и Брюксел, където двамата работят, синът им се ражда в българска болница. Жан-Едуард проплаква в ръцете на известния специалист д-р Александър Калчев.
Ако бъде избрана за поста, Мария Габриел може да стане втората жена премиер в българската история. Първата беше Ренета Инджова – октомври 1994 до януари 1995 г. в служебното правителство на Желю Желев.

На мисия в Уганда 

На 20 май Габриел ще празнува своя 44-ти рожден ден. В свободното си време признава, че обожава да танцува. Първата ѝ любов били латино танците. Разпускала, слушайки Моцарт, а в последно време преоткрила и българските народни песни. Нашият фолклор впечатлил и съпруга ѝ, който умеел да танцува български хора. Габриел казва, че чете основно политически документи, но ако посегне към роман, той ще е на Достоевски – нейният любим класик.

Съпругът й Франсоа Габриел 

https://www.facebook.com/v2.4/plugins/like.php?action=like&app_id=511187055711499&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df2b52905d8d0df6%26domain%3Dretro.bg%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fretro.bg%252Ff2ced286fbfbe4%26relation%3Dparent.parent&container_width=150&href=https%3A%2F%2Fretro.bg%2Fzvezdi%2Fstrongsemeynata-tragediyastrong-na-mariya-gabriel-snimkibr-nbsp_34151.html&layout=button_count&locale=bg_BG&sdk=joey&share=false&show_faces=true&width=150

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.