СЕНЗАЦИЯ: Килър от бандата на Сретен Йосич очистил Алексей Петров?

0

Все по-упорито като физически екзекутор на Алексей Петров се спряга името на митичния наемен убиец Красимир Станчев, по-известен като Краси Легионера, гравитиращ в миналото около сръбския биг бос Сретен Йосич. Това разкриват криминалисти, ангажирани в разкриването на тежкото престъпление, цитирани от БЛИЦ.

Те твърдят, че почеркът на покушението срещу Трактора съвпада удивително с предишни поръчкови разстрели на мастити мафиоти, извършени в страната, за които основен заподозрян е бил 51-годишният днес професионален убиец.

Съмненията, че той лично е извършил убийството на Алексей Петров в района около Драгалевския манастир на Витоша, се подхранват както от начина, по който беше застрелян Трактора, така и от свидетелските показания на хора, които са видели висок и едър мъж в камуфлажни дрехи да напуска с колело района на престъплението малко след произведените изстрели в гористата пътека.

Неофициално се твърди, че оцелялата при разстрела на Алексей Петров рехабилитаторка и негова любовница е дала описание на убиеца, съвпадащо напълно с външния вид на Краси Легионера – висок около 190 см, мускулест здравеняк над средна възраст. Според описанието на Мирослава Михайлова, а и на другите свидетели, е съставен фоторобот, силно наподобяващ външността на Краси Легионера.

Друга улика, която насочва криминалистите към Красимир Станчев като възможен екзекутор, е оръжието, с което е застрелян Трактора – дългоцевно с куршуми с калибър 7,62х39 мм. Все още няма категорични данни дали Алексей Петров е ликвидиран с автомат „Калашников“, сръбския му еквивалент„Застава“ или с пушка флоберка – все оръжия, които Краси Легионера познава отлично.

Роденият през 1972 г. в разградското село Пороище Красимир Станчев, познат в родния ъндърграунд и с прякора Филиза, има репутацията на един от най-добрите снайперисти в България. Той е служил дълго време във френския легион в Марсилия, откъдето идва и прозвището му, пише Уикенд.

Криминалисти припомнят, че Краси Легионера беше свързван и с хърватската група за поръчкови убийства на Робърт Матанич, действала в България в периода 2002-2005 г. под командата на сръбския мафиотски бос Сретан Йосич.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.