Шок! 3 млрд. от бюджета похарчени за дни

0

„За бюджета говоря от един месец. Когато говорих, че има проблеми в Министерството на финансите. Парите ги няма. Преди 2-3 дена ви казах, че НС трябва да прояви характер и да се вслушаме в доклада на Международния валутен фонд.

Да спрем с това безумно харчене на пари, да си свалим дефицита, а вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени в последните дни и са ни подвели, че имаме 9 млрд., а те са 6″, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на парламента-

Той поздрави новият финансов министър, че е оставил шефа на НАП Румен Спецов.

„Ако не бяха направили така само след седмица щеше да излезе, че когато е Асен Василев има пари за всичко, а то всъщност се оказа, че нито има за общините, нито има за енергетиката. Проблемите са изключително големи“, каза Борисов.

„Това не е предизборно, казвам ви го с тревога, защото ние винаги сме държали да има резерв в държавата“, обясни той.

По думите му в следващите дни ще се види как се харчат парите от плана за възстановяване и устойчивост.

„Отново се връщам на своето предложение, което мисля, че колегите от ПП-ДБ трябваше да оценят дори да няма правителство. Мария Габриел и Асен Василев да останат в сегашния кабинет, за да може това, което във финансите са надробили да си го изсърбат, да си го поправят или да си понесат отговорността“, каза той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.