Сигнал срещу психаря под пагон е подаден само ден преди убийството на Иван Владимиров

0

Сигнал срещу бившия полицай, който е извършил убийството на психолога Иван Владимиров-Нав, е бил подаден в полицията няколко дни преди престъплението. Това обявиха пред bTV близки на убития. Повод е, че агресивният съсед е тъпкал с крака прането на майката на Владимиров – Слава Иванова.

Както е известно, срещу убиеца са били подавани много сигнали, но но от МВР не са обърнали сериозно внимание на проблема.

Добри Божилов, който е живял преди в тази кооперация, разказва своите премеждия: „Разправия между мен и същия психично болен или не знам какъв човек. С изваден пистолет се разправяхме тук. Ако ме беше убил тогава, сега Нав щеше да е жив. Веднага отидох и подадох жалба в полицията. Беше ми чупил и колата, но по-важното беше, че извади пистолет. Полицията абсолютно нищо не направи. Ходих втори път да проверявам какво става при кварталния и той ми каза: „Говорил съм с него, респектирал съм го“.

Друг съсед – Димитър Цветков, споделя за друг случай, при който полицаи също пренебрегват опасността: „Бяхме в тях. Говорихме си абсолютно нормално. Не сме вдигали шум. В същия момент той (б. ред. – съседът) дойде, заля му вратата. Преди това го беше заплашвал, че ще го застреля. Викнахме полиция. Обяснихме, че е заплашвал почти целия блок. Иван беше казал на полицаите, че е въпрос на време да го застреля“.

Очевидци разказват също, че бившият полицай е пребил също така домоуправителя на блока и е заплашвал бармана на квартално заведение.

Известният психолог Иван Владимиров е убит от свой съсед. Задържаният 52-годишен мъж е обвинен в умишлено убийство, съобщи БНР. Прокуратурата ще иска да бъде оставен за постоянно в ареста.

При първоначалните разговори мъжът, който е бивш полицай, не е отрекъл, че той е извършителят, но тепърва ще трябва да бъде разпитан и в присъствието на адвокат. Задържан е в дома си, там е намерен и пистолетът, с който е убил Владимиров. Вчера, малко след 22:30 ч., в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. „Черковна“ в София.

По първоначални данни след възникнал скандал между двамата мъже по-възрастният произвел изстрел със законно притежаван пистолет и ранил смъртоносно съседа си. Задържаният е бил служител на МВР преди 23 години, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти.

За изострените съседки отношения са подавани сигнали от 2020 г. насам. Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси – шум, цапане на общите части и други подобни.

„Разпитани са съседи, разпитите продължават и към момента. Няма очевидци. Трупът е намерен от двама съседи, които малко преди това са чули шум. Заварили го на междуетажната площадка и са подали сигнал до 112“, каза говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

„Задържаният е обвинен за предумишлено убийство, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Чака се адвокат, за да му бъде предявено. Задържан е с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа, предстои да бъде предявен иск за постоянното му задържане“, каза още Петрова.

В предаването на bTV – „Преди обед“ припомниха участие на психолога като седмичен коментатор преди няколко месеца, където той разказва за тормоза от страна на неговия съсед. Владимиров разказва, че е бил заплашван, бившият полицай е заливал вратата му с течности и дори е ударил друг човек по време на общо събрание на входа.

Владимиров дори прави коментар в предаването, че, ако един ден бъде убит, извършителят ще е неговият съсед. Към 19.00 часа пред сградата на МВР граждани се събраха на протест, възмутени, че МВР не е предприело никакви мерки, въпреки оплакванията. За смъртта на Иван Владимиров съобщи и майка му в емоционален пост в социалните мрежи.

https://www.facebook.com/slava.ivanova.7/posts/10230045365744922

Главният секретар още посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

„Сега“ припомня, че друг междусъседски спор също стигна до убийство в края на миналата година. 41-годишният Иво Андреев решил да сложи метална врата, с която да загради част от етажа, на който се намирал апартаментът му. Викнал си и майстори. Неговият съсед Константин Дамов обаче не бил съгласен с промяната.

Във фаталния ден  той издебнал съседа си, докато се прибирал. Между двамата избухнал поредният скандал. Тогава Андреев извадил електрошок. “Ти ще ме плашил ли, бе”, казал Дамов и започнал да стреля с незаконен пистолет. След като чула първите изстрели, съпругата на Андреев се показала. Тя е подала сигнала в полицията за престъплението.

Слава Иванова – майката на убития Иван Владимиров, е категорична, че не става въпрос за инцидент, а за планирано убийство. „Това, което чух, е, че е много добре планирано и обмислено убийство, с много добре планирана и измислена инсценировка, че е нападнат от сина ми и че той е действал при самозащита“, обясни тя пред „Нова телевизия“.

 След което разказа причините за дългогодишния конфликт между убиеца и Владимиров. „Започна отново поради обстоятелството, че 30 години майката на убиеца, която е клошарка, беше напълнила коридора на стълбището и мазето с нейните кашони и найлони, които предава за пари.

Синът ми, когато се върна от Америка, заедно с едно друго момче, направиха акция да се изчисти дворът и в суматохата някакви нейни чували са били изхвърлени. Стрелецът повикал полиция, която му обяснила, че всички вещи извън жилището му могат да бъдат почистени“, разказа тя.

Говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова коментира, че съседът не е отрекъл, че е извършил убийството. „Между заподозрения и убития имало междусъседски спорове от битов характер. Все още изясняваме точната причина за стрелбата. Задържаният не отрича, че е извършил убийството, но засега е заявил това само при беседа с полицията“, заяви Петрова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.