Сирийско момиче падна и се потроши, докато опитвало да избяга от кризисен център с вързани чаршафи

0

15-годишно момиче от Сирия е паднало от втория етаж на Кризисния център за деца-бежанци в Русе при опит за бягство. Инцидентът е станал тази нощ, а момичето е настанено за лечение в УМБАЛ „Канев“ със счупвания в лявата част на тялото в областта на ръката и таза.

Момичето, заедно със сестра си близначка и друго по-малко дете, са били част от група, заловена при пресичане на границата ни с Румъния в петък вечер. Бежанците били в хладилен камион, пълен със зеле, но служители на Гранична полиция ги залавят – общо 29 души, 9 от които непълнолетни. Срещу възрастните започнало наказателно производство за незаконно пресичане на държавната ни граница.

Инцидентът тази нощ е станал при опит на едно от децата да избяга през прозореца на Кризисния център за деца-бежанци.

Вързали са чаршафи като по филмите и са започнали да се спускат и едното момиче е паднало. Има близначка, едната се е ударила, другата не. Първо ме уведомиха, че е в болница без опасност за живота, след това ме уведомиха, че е с ударена ръка и таз“, обясни кметът Пенчо Милков.

По думите му това са деца, които са обикаляли държави сами. В Кризисния център има психолози, които говорят езика на децата и ще работят с тях.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.