След скандала с Тити: Тото се обяви за жертва на кенсъл културата

0

След скандала с Тити Папазов, певецът и инфлуенсър Тото пусна второ видео, в което близо 15 мин. говори за кенсъл културата. В клипа Тото говори за историята на понятието, което, според думите му, се корени още от древна Атина.

Тото отнесе масов хейт, защото се смее в подкаста си, докато баскетболният треньор Тити Папазов разказва как преди години остригал невярна приятелка. Така стана жертва на кенсъл културата.

„Опасен“ за демократичния ред“, написа за себе си Тото. Във видеото той се намира в затвора. Облечен е в типичните пандизчийски дрехи. В клипа се обяснява как в древна Атина видни жители на града били гонени за цели 10 години, защото ги смятали за „потенциални тирани“. Това ставало с гласуване, а се оказвало, че голяма част от вота за един човек била написана с един и същ почерк. Гонени били дори видни пълководци.

Във видеото си рапърът дава няколко примера за популярни личности в САЩ, които са станали жертва на кенсъл културата, сред които Джони Деп, Кевин Харт и Кание Уест. След това сравнява този тип поведение със стадния ефект и че може би повечето хора са дезинформирани, когато взимат решението да отстояват дадена позиция.

„Концепцията на канселирането е да накара нормалния човек да живее в страх от това да бъде уволнен, изгонен, унижен, изритан от обществото, което познава. Ако искаме да направим добро за нашето поколение и това след нас, нека не започваме с тормоз. Да държиш човек отговорен, а не да го буташ до ръба, където е готов да отнеме собствения си живот, заради грешки, от които вече се е научил.“ След това Тото говори за днешната кенсъл култура и дори кибертормоза. Тото е изключил коментарите към видеото. То е гледано от 50 000 души.

Видеото на Тото завършва с думите, че ако иска да направи промяна в света, то тя трябва да започне с него самия.

След скандала с Тити Папазов Тото скри клиповете в канала си. В момента в него има 2 видеа – в първото рапърът се извинява за историята, а второто е за кенсъл културата. В момента видеото изненадващо не е налично в канала на Тото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.