Сливенски цигани пребиха баща и син в Бургас

0

Цигани нападнаха и пребиха баща и син на 75 и 49 години. Инцидент е станал в района на товарна гара – Бургас. Двамата бургазлии отправили забележка на ромите да престанат да гърмят пиратки, което отключило агресията им, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Нападателите са трима мъже на възраст от 16 до 40 години от Сливен. Те са направили пълни самопризнания.

Бургазлиите получили медицинска помощ в УМБАЛ – Бургас. Бащата е със счупено ребро и контузия на белия дроб. Синът е получил фрактура на лакътна става и съмнение за скъсано сухожилие.

Напрежението в един от кварталите на града е на път да ескалира, заради прииждащи от сливенски села безработни семейства, живеещи в незаконни биваци. В сряда вечерта Димитър Михов и баща му са нападнати пред сградата, в която се помещава тяхната фирма. Това става след отправена забележка за хвърлени бомбички.

„Свършихме работа и отвърнахме да си ходим. В момента, в който излязохме от работилницата, чухме, че гърмят бомбички в непосредствена близост до нас. Това се прави с идеята да уплашат кучетата, за да могат да влязат спокойно през нощта, за да крадат“, разказа пред телевизията Димитър Михов.

Двамата мъже им направили забележка и ги подгонили. Малко по-късно обаче напрежението ескалирало. Безработните мъже от няколко сливенски села нападнали 70-годишния баща на Димитър. Общо те били около 20 души, като четирима носели тояги.

„След получаването на сигнала веднага е сформиран екип и в рамките на един-два часа са задържани седем лица. След проведените разпити е установена съпричастността на определено лице към извършеното престъпление. Образувано е досъдебно производство“, обясни Живко Манолов, началник на Второ РУ на МВР-Бургас.

„Наблизо има пунктове за скрап и съм ставал свидетел как тези хора предават там крадени вещи. Лично проследих едно от тези лица. Влязох в пункта и попитах как може лице без никакви документи да предава метали. Мъжът от ромски произход си взе климатика и изчезна в неизвестна посока“, заяви Марин Михов.

Хората настояват органите на реда да влязат в ролята си и хората да бъдат изведени от района. От друга страна те призовават собствениците на имоти в индустриалната зона да сложат огради и да не позволяват на безработните роми да се самонастаняват там.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.